Krakende (dichte) trap verhelpen

Vnavekul

  • #1
Goedendag!

Mijn onderste trap kraakt. Sommige treden een beetje, de onderste 2 extreem (sinds we een bank naar boven hebben getild, dus ik gok vooral door te veel gewicht erop). Bij die twee treden kun je gewoon een beetje wiegen en dan kraakt het. Zelfs mijn kat kan niet geruisloos eroverheen, haha. Ik weet inmiddels veel van wat mogelijk is, maar laat het het liefst door een pro fixen. Een timmerman was hier dus vanochtend en kwam met andere adviezen dan ik zelf had bedacht. Daarom hier een sanity check.

Hij zou goede schroeven achterin de treden draaien en denkt dat dat al veel geluid verhelpt. Als dat niet voldoende is, wilde hij nog bij (sommige) treden de ruimte tussen trede en stootbord opvullen, via de voorkant. De kosten vielen me mee, de uren die hij aangaf ook, maar ik had verwacht dat hij met steunlatten aan de achterkant zou komen en eventueel opspanschroeven via de bovenkant.

Klinkt zijn plan van aanpak OK? Hopelijk bieden de foto's genoeg houvast, en op de tekening kun je zien waar die spijkers zitten die hij wil verstevigen, en waar ik juist de meeste beweging/geluid waarneem.

test.png PXL_20220516_122711551.jpg PXL_20220516_122658322.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het forum is nu net niet bedoeld voor het beoordelen van andermans uitvoeringswijze(n), of zoals je het zelf omschrijft een "sanity check". Hij is de specialist en zal weten wat hij doet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu