Trafo , adapter , Batterij lader , Lood accu lader.

Jaap_kr

  • #1
Kan iemand mij uitleggen wat nou precies het verschil is tussen een : Trafo , adapter , NiMH / Nicad Batterij lader en Lood accu lader.

Jaap
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Trafo: 2 magnetisch gekoppelde spoelen.Kan een wisselspanning omhoog of om laag brengen.Afhankelijk van de wikkelverhouding.(U1:U2=N1:N2)
Uitgang altijd een wisselspanning

Adapter: samenstel tussen Trafo en een spannings regelaar. uitgang vaak een gelijkspanning.

NICD lader, een unit met een adapter en een laadregelaar speciaal geschikt voor een NICD accu

Loodacculader: een adapter met een uitgang die of dmv een laadregelaar een loodaccu oplaad of dmv een stroominstelling de accu oplaad.
 

@$T

  • #3
Een trafo of transformator "transformeert"wisselspanning omhoog of omlaag. Een adapter kan hetzelfde zijn en kan een trafo zijn die dient om een bepaald iets te voeden. Maar er zijn verschillende adapters. Er zijn er die transformeren van bv 220v naar 5v wissel maar er zijn er ook die transformeren en gelijk richten bv van 220V naar 5 v gelijkspanning. ook zijn er adapters voor in de auto die van 12v gelijk bv naar 5 v gelijk omzertten(dit is geen transformator)
Dan heb je nog batterijladers wat eigenlijk ook adapters zijn want die maken ook van een andere spanning een gelijkspanning om batterijen te laden
NiMh batterijen en Nicad zijn zogenaamde droge accu's die voor de moderne apparatuur zoals telefoons,laptops enz.enz.enz zijn.
Een lood accu is een autoaccu waar zuur in zit. Deze accu's kenmerken zich door het feit dat ze korte tijd een zéér hoge stroom kunnen leveren om een motor te starten. Ik hoop dat je aan dit lange verhaal iets hebt.
 

Jaap_kr

  • #4
Ik heb het begrepen.
Hartelijk bedankt. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu