Toiletframe op houten vloerplaat

Sietsereijnen

  • #1
Beste klussers,

In verband met het vernieuwen van de badkamer ben ik van plan de vloer te voorzien van een houten vloerplaat (18 mm watervast multiplex) welke op de bestaande houten vloer wordt geschroefd (om de 10cm schroeven) . Hierboven komt een vloerverwarmingsnet welke in de tegellijm wordt gelegd. I.v.m. hoogtebesparing en isolatie verdient dit mijn voorkeur boven Lewis-platen + beton.

Echter wil ik ook een hangtoilet gaan plaatsen. Is het een probleem (i.v.m. doorbuigen) om deze op de houten vloerplaat te bevestigen of kan ik in dat geval toch beter voor Lewis-platen + beton kiezen?

Daarnaast vraag ik mij af of er in deze vloer nog een aardnet moet worden verwerkt?

Bij voorbaat voor evt. reacties/tips?
 

Xr8

  • #2
Een toiletframe kun je gewoon op deze vloer vastschroeven. Wat wij vaak doen is eerst een CLS op de vloer vastschroeven en hierop het frame bevestigen. Je hebt dan wat meer hout en meer stevigheid. Tevens kun je daar goed de omtimmering aan bevestigen.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het lijkt me handig ook even aan te geven wat er met een CLS bedoeld wordt, iemand die dit weet zou de vraag waarschijnlijk niet gesteld hebben. :wink:
 

Xr8

  • #4
Balk van 38 x 89 mm zo uit mijn hoofd. Ben geen timmerman
 

Azijnpisser

  • #5
Wat betreft aarding: Niet nodig. Dit is nodig als de wapening van de vloer doorloopt in andere ruimtes. Gaat dus op voor betonvloeren...
 

Mustang65

  • #6
Heren toch

sla de vakbladen er eens op na of zoek op internet.

In een zogehete natte ruimte is het ten allertijde verplicht om een aardnet te monteren.
zowel beton als een tegelvloer behoren geaard te worden.

voor wat betreft de toiletpot een stevig frame kopen wat je aan de muur en op de vloer kan bevestigen bv sphinkx, geberit (gis easy) of combifix (incl. Poten) koop aub geen meuk zoals swap of plieger ook al lijkt dit goedkoper denk maar zo je verbouwt je badkamer niet iedere 5 jaar.

dus aardnet verplicht en voor de toilet muur en vloerbevestiging.
https://www.geberit.nl/home/ en dan de catalogus aanklikken.
 

Fiesiekus

  • #7
Voor zover het frame betreft is vooral een stevige verankering aan de muur van belang. Toch zou ik 't zo uitkienen dat een dwarsbalkje onder de stelpoten komt en 't frame daaraan vast schroeven met houtdraaibouten.

Verder geen probleem; de aarde van de vloerverwarming aan 't CAP knopen; vraag me af of je dan nog een apart aardnet nodig hebt.......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ter info:
Cls betekent Canadian Lumber Standard, dit heeft niets met de maten van hout te maken.
 

Sietsereijnen

  • #9
Bedankt voor alle reacties!

Ik ben er inmiddels redelijk uit, maar lees hier en daar dat in het geval van elektrische vloerverwarming deze niet direct op de houten onderplaat (multiplex) kan worden gelegd. Hiervoor zouden er eerst isolatieplaten op de houten ondervloer gelegd moeten worden.

Weet iemand of dat inderdaad zo is en welke isolatieplaten ik daarvoor kan gebruiken? Bovenop de isolatie en de verwarming komt een tegelvloer dus het moeten harde isolatieplaten zijn, liefst zo dun mogelijk (i.v.m. vloerdikte).
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #10
Mustang65 schreef:
voor wat betreft de toiletpot een stefig frame kopen wat je aan de muur en op de vloer kan bevestigen bv sphinkx, geberite (gis easy) of combifix (incl. Poten) koop aub geen meuk zoals swap of plieger ook al lijkt dit goedkoper denk maar zo je verbout je badkamer niet iedere 5 jaar.
Je kan bij die combifix losse poten kopen maar dan is hij nog niet zelfdragend. Beter is een duofix.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu