Toiletafvoer nieuwbouw

Gerrie1980

  • #1
Ik wil een hangtoilet monteren van het bekende blauwe merk in mijn nieuwbouw woning. De aannemer heeft een afvoer van 125mm geplaats, deze zit echter niet helemaal in het midden van de muur (2cm uit het midden, 4 cm van de muur). De maximale inbouwdiepte die ik tot mijn beschikking heb is maar 17cm tot aan het deurkozijn, dus moet ik ook een compact toiletframe gebruiken. Er is niet veel speelruimte dus mijn idee was om een excentrische PVC verloopring van 125/90 (spie/mof) te plaatsen. Zodoende kan ik het toilet meer in het midden van de ruimte krijgen.

Is dit een goede oplossing ? Op dit moment is er nog geen smeervloer en stucwerk, dus eventueel kan ik nog wat breken.

Alvast bedankt!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik weet niet of het frame al in je bezit is maar ik zou, voordat je er iets inlijmt, eerst eens kijken hoe je uitkomt. Let ook op die meegeleverde rioolbocht. Volgens mij zijn die van PP vervaardigd en niet verlijmbaar. In dat geval heb je wellicht iets met een manchet nodig ipv een mof.
 

Gerrie1980

  • #3
Nee, ik heb het frame nog niet gekocht maar wil dit wel snel doen. Volgens mij is de meegeleverde rioolbocht PP en kan ik dus inderdaad niet lijmen. Ik kan zo snel geen 90 / 125 verloopring met manchet vinden, alleen 110 / 125. Zou dat ook werken ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Gewoon een verloopsok gebruiken met rubber ring

je hebt namelijk ook insteek buis verlopen

verlopen klik hier

deze passen in de buis en kan gewoon verder met andere maat alles is met rubberafdichting
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu