Toilet met recirculatie

TimUtrecht

  • #1
Ik heb een vraag m.b.t. het ventileren van mijn toiletruimte.

Ik heb een oude woning gekocht, waarbij de toilet midden in de woning staat. Er zit een afzuiger in het verlaagd plafond, maar nadat ik het verlaagd plafond heb geopend, blijkt dat dat het kanaal slechts een halve meter naar boven doorloopt en nergens op aangesloten is. De toiletlucht blijft dus letterlijk tussen mijn verlaagd plafond en de houten balkenvloer (tussenruimte is +/- 1m) van de bovenburen hangen. Gek genoeg gaan de luchtjes wel weg.

Omdat ik de toiletruimte opnieuw ga voorzien van nieuw sanitair, tegelwerk en een nieuw plafond wil ik direct de afzuiging aanpakken.

Bestaan er afzuigers met filters+recirculatie voor toiletruimtes (zoals ook bij afzuigkappen voor de keuken)? Of dien ik toch met een kanaal het huis te doorkruisen? Wat is raadzaam om goed te ventileren?

bvd.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Filters zouden alleen werken voor geur, het is geen ventilatie.
Maar er zijn idd ventilatie buizen met houders voor koolstof patronen.
Niet goedkoop, onderhouds intensief.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn ook toiletpotten met ingebouwd geurfilter erin.
 

Kaajee

  • #4
TimUtrecht schreef:
............Gek genoeg gaan de luchtjes wel weg..............
Wat maak je dan druk? :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
In dit type huizen tocht het meestal behoorlijk tussen de plafonds en verdiepingvloer, daardoor trekken de luchtjes wel weg.
Ook een reden om te isoleren tussen het plafond en de vloer.

Als het een appartement is kunt u met de VVE in overleg gaan hoe e.e.a. op te lossen is.
 

TimUtrecht

  • #6
Dank voor jullie reactie.

De woning is een benedenwoning en is 1/3 aandeel van de vereniging van eigenaren. Ik ga dit zeker met de verening overleggen, maar verwacht niet dat daar enige financiele steun uit zal voortvloeien om het probleem op te lossen. (Tenzij er toch regelmatig nare geurtjes door de vloer dwarrelen). Technisch kan ik nog uitzoeken of er toevallig een schacht/koof door de bovenwoning loopt of dat daar mogelijkheden toe zijn.

Navraag bij de vorige bewoners leert (zoals verwacht) dat zij onbekend zijn met wat er boven het plafond wel of niet zit. De ventilator zou er al hebben gezeten bij de aankoop door de vorige bewoners. Via "verborgen gebreken" valt er (denk ik) ook niet veel te halen.

Ik heb overigens nog geen zinvolle links via de zoekmachine kunnen vinden, mbt koolstoffilters voor toiletruimtes. Zijn er nog iets specifiekere adviezen of tips?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu