Inbouwspot toilet

Denholt

  • #1
Dag,

wij hebben 3 inbouwspotjes in onze toilet. Helaas gingen ze vanochtend niet meer aan. Eerst één lampje vervangen maar dit deed het ook niet. Schakelaar in de muur los gehaald om te kijken of dit alleemaal nog goed zat. Hier kon ik ook niets vreemds ontdekken. Spotjes uit verlaagd plafond gehaald. Nu zie ik met mijn zaklamp uit de buis in het beton maar 1 zwart draad zitten welke naar een kroonsteentje loopt. Aan de andere kant van het kroosteentje is de kabel met transformator van de inbouwspot aangesloten. Mijn vraag is of het niet vreemd is dat er maar 1zwarte kabel uit het plafond komt? Kan het dan zijn dat de transformator van de inbouwspotjes kapot is?
Hoor graag van jullie,
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Het zal geen draad zijn, maar een kabel of snoer met meerdere aders. Met 1 draad krijg je het inderdaad niet werken, maar met 1 snoer met 2 of 3 aders daarin wel. :wink:

Als alle spots er tegelijkertijd mee stoppen dan zou het inderdaad goed kunnen dat de transformator kapot is. Of één van de spotjes is kapot gegaan en maakt nu kortsluiting / heeft kortsluiting gemaakt, dan kan het wel eens een simpele zekering op de trafo zijn of dat de trafo niet in wil schakelen met een kortsluiting er achter.
 

KlusserHein

  • #3
Meten is weten....
Heb je multimeter of iets toevallig?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu