Ventilatie in toiletruimte zorgt voor stank

Mcroer

  • #1
Goedendag,

Ik woon in een woning van de woningbouwvereniging. Ik heb een schakelaar in de keuken waarmee ik het ventilatiesysteem aan en uit kan zetten. Op het moment dat ik deze aan zet ontstaat er stank in de toiletruimte, waar zich ook een ventilatieopening bevindt waardoor lucht wordt opgezogen. In de overige ruimtes met ventilatieopeningen ontstaat geen stank.

Ik gebruik het kraantje in de toiletruimte dagelijks, dus er wordt geen lucht uit het riool via de gootsteen gezogen. Ik heb een doorluchtingsroostertje in mijn woonkamer open staan zodat er lucht vanuit buiten kan worden aangezogen.

Ik heb een klachtenprocedure doorlopen met mijn Woningbouwvereniging ivm een lekkage in de toiletruimte. Deze klachten procedure heb ik gewonnen. In aanloop naar en tijdens deze klachtenprocedure had ik te maken met allerlei pesterijtjes van medewerkers van de woningbouwvereniging. Uiteindelijk moesten ze de lekkage verhelpen, hetgeen ze gedaan hebben. Ze hebben toen een nieuw plafondrooster moeten plaatsen omdat de vorige door hun verwijderd was om het lek te kunnen vinden. Ik vermoed dat ze tijdens de plaatsing iets hebben gedaan waardoor de ventilatie in de toiletruimte nu stank veroorzaakt.

Heeft iemand misschien een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Kun je dat rooster gemakkelijk even verwijderen om het kanaal te inspecteren?
 

ABCDE

  • #3
Manchet van de pot zou mijn eerste gok zijn
 

Mcroer

  • #4
Dank voor jullie reacties. Ik zie inderdaad dat de manchet niet goed aansluit! zie foto. Ik kan er geen beweging in krijgen, hij zit muurvast. Is dit iets voor een loodgieter of kan ik dit zelf fixen?

manchet.JPG
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Die zwarte rubber manchet is van het spoelwater, dat behoor je niet te ruiken.
Als het daar niet lekt is het goed.
 

ABCDE

  • #6
Die van de afvoer moet je hebben. Ik was uitgegaan van afvoer door de vloer.

Eventueel doe je ventilatie aan, deur dicht, doek voor de deurspleet en dan met gaslekzoekspray langs overgangen in de afvoeren.

Kijk ook naar aansluiting van afvoer van wastafel en eventuele kieren naar de kruipruimte.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu