Toilet afvoer verleggen

ProfBeun

  • #1
Ik heb een vloeruitgang nodig in plaats van de achteruitgang die er nu nog zit. Op de foto lijken al deze buizen in elkaar geschoven te zitten. Dit lijken mij buizen met manchet voor waterdichtheid. Dat zou betekenen dat er helemaal niet is gelijmd. De pijp zat een stukje in beton en voor de rest lag deze in het zand (geen kruipruimte). De buis bevindt zich naar mijn inziens dus in een stabiele 10 graden celsius.

Ik denk dat ik nummer 2, 3, 4 en 5 in zijn geheel weg moet halen en daarna een 45 graden bocht met manchet in nummer 1 moet steken. In deze 45 graden bocht met manchet moet dan weer een stukje normale buis die ongeveer gelijk eindigt met de tegels. Als laatste een toiletmanchet in deze buis doen zodat de verbinding van pot naar buis ook geheel dicht is.

Is mijn gedachtegang goed of mis ik iets? Moet ik dan PVC of PP gebruiken, en dan hoef ik dus niks te lijmen als het met zo'n rubberen manchet is?

Op de afbeelding; oude en nieuwe (gewenste) situatie.
klusidee2.png
IMG_20230317_1806532.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als er een inbouwreservoir word geplaatst dan word voor aansluiting van afvoer GEEN toilet manchet gebruikt maar gewoon een sok 110MV omdat er een PPverloop of een PP bocht die je niet kunt lijmen.
Je kunt andere graden bochten gebruiken zodat je beter uit komt.
En manchet verbinding word NIET gelijmd.
 

ProfBeun

  • #3
Het inbouwreservoir kwam 25cm de muur uit en heb ik juist weggehaald vanwege een gebrek aan beenruimte. Ik wil nu dus gewoon een staande pot met onderuitgang (AO). Dan moet ik wel een manchet gebruiken toch? Zodat de pot in de manchet staat, die op zijn beurt weer in de gladde buis zit (Nieuwe situatie op de afbeelding). Wat is het verschil tussen PVC bocht met manchet en PP bocht met manchet. Je kan ze in dit geval toch allebei gebruiken aangezien je de bocht in nummer 1 (manchet) schuift.
 
Laatst bewerkt:

Charel

  • #4
Ik begrijp niet goed waarom een gewone staande wc met spoelbak minder plaats zou innemen dan een hangwc. Meestal is het andersom.
Daarenboven snap ik ook niet waarom je een pot met onderuitgang wilt terwijl je ook een pot met achteruitgang zou kunnen nemen waarbij je aan die leidingen zo goed als niets hoeft te veranderen.
 

ProfBeun

  • #5
De stortbak komt niet achter de wc maar boven, daarom bespaart het zoveel ruimte. Daarnaast is de afvoer die er nu zit niet heel erg fraai om naar te kijken als ik deze moet laten zitten. Het toilet komt nagenoeg strak tegen de muur aan, en zonder stortbak die er nog achter moet tellen de centimers snel bij elkaar op.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dus het probleem is dat je wc ruimte te klein is.
Zoals ik kijk naar oude reservoir om bouw was dit al gauw 20 cm terwijl je nu wel naar 8-12cm kan en als je ook nog een verkorte pot nam dan paste ie in kleinste wc.
Zoals je nu zegt wil je een AO pot nemen met een hoog hangende reservoir die met behulp van een valpijp word aan gesloten.
Vroeger had je wc waar je op de inlaat tuit een haakse valpijp manchet kon zetten waar door de pot heel ver naar achteren kon.
Dit heb je niet meer je moet de radius van valpijp nemen dus de pot komt zeker met achterzijde van muur af.
Heb even een overzicht gemaakt van modellen potten en verschil met inbouw frame.
Naamloos.jpg

ook kan je verkorte hangtoilet verkrijgen Gemiddeld is een toiletpot 50-52 cm diep, maar een verkorte pot is er tussen de 46 en 49 cm.
Anders lees dit ook eens door klik hier op
 
  • Like
Waarderingen: Charel

Charel

  • #7
Die verkorte pot als hangwc heb ik al regelmatig toegepast en is even comfortabel als een langere uitvoering.
Wat ik bij extra kleine ruimtes ook al heb gedaan is het inwerken van het mechanisme voor een hangwc in de muur. Dus een nis uithakken waarin het mechanisme past en hierover de muurafwerking in één vlak afwerken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu