Afvoer wastafel toilet verleggen

Joepke

  • #1
Hallo,

Ik wil de afvoer van de wastafel in mijn toilet (32mm) verleggen. Probleem is dat ik niet weet van welk materiaal de oude (+/- 25 jaar oud) afvoer gemaakt is. Het is een lichtgrijze kunststof, weet iemand of men vroeger PVC gebruikte, zodat ik hier kan lijmen.

Ik heb een schuifmof van 32 mm, maar deze is met geen mogelijkheid over de buizen te schuiven, iemand hiervoor nog tips, mocht ik niet kunnen lijmen?

Dan heb ik nog een vraag; de uitgang van de (chromen) sifon is ook 32 mm, hoe kan ik deze waterdicht in de afvoerpijp bevestigen?

Vast bedankt voor de antwoorden.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
De reguliere manier voor zo'n aansluiting is een 40 mm afvoerbuis met daarin een rubberen plug, waarin dan weer de 32 mm syfonbuis kan worden geschoven. In jouw situatie kan dat niet.

Ik denk dat een schuifmof 32 mm in combinatie met een diepe rozet voor de afwerking het beste is. Met behulp van wat glijmiddel zoals groene zeep o.i.d. moet dat lukken, althans als de diameter inderdaad precies 32 mm is.

Groeten, Hein
 

Wouterpb

  • #3
Ik kreeg de schuifmof ook praktisch niet op de 32 mm pvc buis. Over de witte PP buis ging het prima. Heb voor de test toen een 32 mm buis helemaal afgeschuind op de bandschuurmachine en toen met zeep erin geduwd.

Ging toen wel maar nog niet vanzelf terwijl de buis echt scherp afgeschuind was. Vroeg me dus al af of dit wel de juiste toepassing was van de mof.
 

Darob

  • #4
Licht grijs zou in pricipe zacht pvc kunnen zijn en is gewoon te verlijmen maar neem dan de goede lijm en dus niet de lijm voor hard pvc (donkergrijs).

Voor je waterdichte aansluiting van je chrome sifon zou je op de 32 mm afvoerbuis een verloopmof kunnen lijmen van 32 naar 40 mm. In de mof kan je dan een rubbersok plaatsen voor de aansluiting naar 32 mm.

Sterkte :?:
 

Joepke

  • #5
Bedankt voor de reacties.

Inmiddels de afvoer verlijmd op de oude buis (schuifmof dus teruggebracht...), getest en is waterdicht.
Hoe ik de sifon in de afvoer ga plaatsen weet ik nog niet. Ik heb in ieder geval geen ruimte om een verloop naar 40 mm te plaatsen.
Is het misschien iets om met (siliconen-) kit een afdichting te maken van de chromen pijp naar de PVC afvoer?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik begrijp nog steeds niet waarom je niet met de schuifmof hebt gewerkt, dan was je nu klaar geweest. :?:

Als je de buis zo diep mogelijk in de mof steekt en de rand daarna afkit met siliconenkit, dan zal het wel lukken. Het is tenslotte geen drukleiding.

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu