Tocht uit ventilatieroosters

Louis787

  • #1
Beste allen,

In mijn woning heb ik ventilatieroosters die niet goed sluiten, hierdoor tocht het en heb het gevoel voor de buitenlucht te stoken. Vanaf de binnenzijde wil ik deze dan ook afdichten, vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft en hoe dit het beste te doen.....

Groet,

Laurens

20220404_101416.jpg 20220404_101410.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ventilatieroosters zijn er in het algemeen voor om te kunnen ventileren.
Doe je dat niet dan heb je de kans op schimmels en een bepaald niet zo gezond binnenklimaat.
Deze dus geheel dicht zetten is vaak niet zo'n handige zet.
Beter is het om te kijken hoe het kan dat er lucht door naar binnen komt dat je het gevoel krijgt dat het tocht.
Staat niet ergens een afzuigkap/ventilator oid. aan die onderdruk veroorzaakt waardoor weer lucht door het ventilatierooster aangevoerd moet worden?
 

Louis787

  • #3
Hoi Gerrit,

Het zijn gewoon oude roosters die niet goed meer werken/afsluiten. Onderdruk heb ik geen last van want ze zitten in de slaapkamers boven.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ventilatieroosters nooit langdurig afsluiten. Begin eerst maar eens met schoonmaken van deze roosters. Grote kans dat de bediening dan ook weer werkt

Door niet of te weinig te ventileren ontstaan er gezondheidsklachten.
 

Hharbers

  • #5
Roosters horen normaal open te staan met mogelijkheid om ze incidenteel dicht te zetten omdat bijvoorbeeld wind vol op de gevel staat.

Sluiten ze dan niet goed af dan rooster er af pakken en binnenwerk schoonmaken met stofzuiger en doek. kijk dan meteen of ze helemaal openen en sluiten met het hendeltje. Helemaal tocht dicht zullen ze wel niet zijn, zeker als ze al oud zijn raken de dichtingen versleten

Wil je ze permanent dichtzetten kun je ze net zo goed afplakken maar dan moet je kijken naar ander vormen van ventilatie.
 

BigBert

  • #6
Ik maak die roosters 1 keer per jaar (in het voorjaar) schoon met een stoomreiniger. Dat gaat prima. Ze zijn nu 35 jaar oud en ventileren en sluiten nog goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu