Tips voor plek doucheput

Marcel0403

  • #1


ben een beetje aan het stoeien met de doucheruimte die er volgende maand aan moet geloven.om de voegen zoveel mogelijk door te laten lopen kwam ik op de volgende tegel verdeling voor de verhoogde douchevloer.sorry voor de tekening,eerste keer dat ik iets met paint maak :D
blauw is plek douchekraan,rood is plek bestaande afvoer dikke bruine streep is opstap en geel is de plek waar in mijn ogen de nieuwe doucheput zou moeten komen.vloer en wand zijn 30x60 tegels dus zat ook met het afschot naar de doucheput.iemand nog andere ideeën?
de reden voor een doucheput in eerste instantie is dat we hier in een huurhuis zitten en dat de goedkoopste oplossing is. want kan me voorstellen dat een drain mooier is en misschien wel makkelijker met het afschot.

zie dat geel niet erg te zien is maar die zit dus 20,5 uit de muur en 30 vanaf de opstap waar de tegels bij elkaar komen.
 

Geus

  • #2
Sowieso niet teveel investeren in iets wat niet van jou is.
Volgens mij maakt het allemaal weinig uit, zolang er maar een beetje afschot richting putje is. Ook dit komt niet zo nauw, want er blijven door de oppervlaktespanning van water toch sowieso kleine plasjes/ druppels achter na het douchen. Volgens mij is het vooral een cosmetisch vraagstuk en moet je vooral kijken naar wat je zelf mooi vind, kosten en naar een korte route naar de afvoerleiding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Op zo'n kleine ruimte is een afschot nodig van ongeveer 1,5 cm of u staat continu met de voeten in het water.

De plaats van het doucheputje zou ik veranderen en de ligging van de tegels ook.
Leg de tegels precies andersom dus de lange tegels vooraan, het putje schuift dan 20 cm op naar achteren.
Hou er rekening mee dat dit soort grote tegels moeilijk op afschot te leggen zijn bij het putje, u zult een paar tegels bij het putje diagonaal door moeten slijpen om een goed afschot te kunnen krijgen zonder opstaande tegelranden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu