Tips voor hang en sluitwerk metalen tuindeur

Klustop

  • #1
Gezocht: Expert Slotenadvies voor mijn Metalen Tuindeur!

Heb je ervaring met het beveiligen van tuindeuren? Ik zoek naar een robuust, gebruiksvriendelijk slot met hendel voor mijn metalen tuindeur, zoals afgebeeld in de bijlagen. Het huidige slot is verouderd en voldoet niet meer aan mijn eisen voor gemak en veiligheid. Ik heb advies nodig over:
  • Soorten sloten die passen bij een metalen deur
  • Waar ik op moet letten bij de keuze voor een nieuw slot
  • Opties voor duurzame, weersbestendige sloten met hendel en makkelijke sleutel/cilinder
Uw expertise kan mijn tuindeur transformeren in een veilige en gemakkelijk toegankelijke doorgang. Alle suggesties en adviezen zijn welkom!"

Ik ben op zoek naar een slot, eigenlijk met hendel, dat is het makkelijkst, en een cilinderslot, zodat het op slot zetten met sleutel ook makkelijk gaat. Wat zijn mijn opties? Wat voor sloten kan ik gebruiken? Welke is het makkelijkst om te installeren? En hoe moet ik ze eigenlijk allemaal installeren?

Zie de foto's in bijlagen.

IMG_0886.jpg IMG_0887.jpg IMG_0853.jpg IMG_0854.jpg IMG_0885.jpg IMG_0888.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Voor een slot met een cilinder heb je een slotkast nodig waar een slot in kan vallen.

Zoek met Google op "Stalen slotkast tuinpoort" en je komt ze wel tegen...

Vervolgend moet deze nog opgenomen worden in je tuinpoort. Dat doe je door een stuk van de poort weg te slijpen, en de slotkast op deze plaats vast te lassen.

Daarna in de primer zetten, aflakken en vervolgens het slot monteren.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Even zoeken naar oplegslot 3015
Deze is er van verschillende leveranciers en is een simpel slot die je gewoon dicht klikt door er op te drukken en is weer met een sleutel te openen. (echter niet speciaal geschikt voor buiten)
Wil je wat beters dan even zoeken naar oplegslot met profielcilinder maar dan moet je zoals Walker ook aangeeft aan het lassen om deze goed te kunnen bevestigen.
Over het algemeen hoeft zo'n poortslot ook niet zo sterk te zijn immers men kan ook simpel over het hek klimmen en is het alleen maar bedoelt om een passant aan te geven dat het niet de bedoeling is om daar naar binnen te gaan.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe stevig is de paal naast de poort?
Als die redelijk eenvoudig opzij geduwd kan worden, dan werkt alleen een slot die de poort met de paal verbind. (zoals een hangslot)

Het is hier dan wel heel eenvoudig om het hek/gaas door te knippen, maar als je daar dan met een tv doorloopt valt dat toch iets meer op dan bij een open poortdeur..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu