Slimme tip voor knip op achterdeur

Ronaldstolk

  • #1
We hebben sinds kort kunststof kozijnen; ook de achterdeur en het kozijn is van kunststof (zie foto). Nu hadden we op de vorige achterdeur een superhandige 'knip' die we even van binnenuit op slot konden doen als we bijvoorbeeld even naar boven moesten. Puur dat kwaadwillenden niet zomaar naar binnen lopen.

Echter, op de nieuwe kunststof deur is dat niet mogelijk helaas. Is er iemand die een slimme tip heeft hoe ik toch heel snel even de deur af kan sluiten van binnenaf zonder telkens de sleutel te hoeven gebruiken?

Ben benieuwd!

Groeten

Ronald


 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Knopcilinder erin zetten.
 

Ronaldstolk

  • #3
Bedankt, hebben we overwogen maar niet gedaan omdat het qua inbraak iets minder veilig is dan een sleutel en omdat we een dochtertje van 2 hebben die nogal snel wegloopt en we niet willen dat zij de knopcilinder op slot draait of zelf opgendraait...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Kan je er niet een raamoplegslot op monteren?
Ik neem aan dat er aluminium profielen gebruikt zijn voor kozijn en deur. Daar kan je zo'n slot gewoon in vastschroeven.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Makkelijkste oplossing: haakje net om de hoek van de deur (van buitenaf uit het zicht) waar je een sleutel aan kunt ophangen. Zorg dat je eventueel een extra sleutel hebt zodat je niet telkens je sleutelbos erbij hoeft te pakken.

Die sleutel hoeft dan alleen aan een simpele ring te hangen, met een gekleurd label zodat je hem makkelijk terugvindt als je hem laat vallen.

Dan valt het met het telkens op slot doen best wel mee.

Is trouwens qua brandveiligheid ook wel zo slim om de sleutel altijd op een vaste plek te hangen: in het donker en/of rook pak je die sleutel bijna blindelings van de goede plek omdat je gewend bent dat ie daar hangt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Gewoon een raamgrendel toe gaan passen.

ze zijn er in verschillende kleuren.
Neem je hem met drukknop dan krijgen kleine kinderen hem ook niet open als ze er een stoel onder schuiven.

suc6

Gerrit
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zit er geen driepunt sluiting in?
 

Ronaldstolk

  • #8
Jawel, is driepuntssluiting. En een raamgrendel zouden we graag toepassen, dat deden we op onze houten deur maar kan nu niet meer vanwege kunststof. Daar zoeken we nu een alternatief voor...
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Maar die kan je toch binnen ook zonder sleutel even snel sluiten
meestal door de kruk omhoog te trekken
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #10
Het is geen voordeur, dus buiten zal ook een klink zitten. Dan heeft het natuurlijk niet zoveel zin om hem in de vergrendeling te zetten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #11
Er zijn varianten die je eenvoudig met de kruk van binnenuit kunt vergrendelen, en vervolgens van buiten uit alleen met de sleutel weer kunt ontgrendelen. Echter de meeste leveranciers van kunststof kozijnen kennen deze variant niet...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Alleen helpt dat niets voor dat dochtertje van 2. Als die eruit kan met een knopcylinder, kan ze er ook uit met een gewone deurkruk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu