Tips gevraagd omtrent nieuwe stompe deuren

Kaasbaas

  • #1
Hallo allemaal,

In onze woning heb ik een aantal opdekdeuren + kozijn beneden gesloopt, deze worden vervangen door stompe deuren.
Mijn voorkeur gaat uit naar het bestellen van nieuwe kozijnen inclusief stompe deur zodat ik niet hoef te rommelen met de paumelles etc.
De wanden zijn van 70 mm cellenbeton.

Graag zou ik jullie mening over het volgende horen:

Deur 1, in blauw, wordt een aluminum zwarte deur van boven tot beneden.

Deur 2, in rood, trapkast (dit is nog even de vraag of deze terugkomt of dat we deze volledig wegslopen ivm extra ruimte). Mocht hier een deur komen dan had ik in gedachte een normale hoogte en daarboven op te vullen wederom met 70mm cellenbeton (of deze juist ook tot plafond hoogte te hebben ivm zicht tov deur 1).

Deur 3, in groen, wc deur. Klopt het dat het gebruikelijk is hier een bovenlicht in te hebben? Zo ja, dan lijken hier weinig kant en klaar combi's qua kozijn/deur voor te koop. Dan zal ik dus zelf wat moeten maken wat niet overeenkomt met de overige deuren, correct?

Deur 4, in paars, dit wordt een doorgang van hal naar enkelsteens ongeisoleerde garage. Bovenlicht dus niet nodig. Ben bekend met het feit dat dit eigenlijk een brandwerende deur zou moeten zijn. Daarnaast, welk type deur zou het best isoleren of is het uberhaupt het handigst deze deur vanaf garage zijde te beplakken met bijvoorbeeld PIR?

Bedankt alvast!

Groet, Kaas

IMG_4202.jpg IMG_4203.jpg IMG_4204.jpg IMG_4205.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deuren van 2.3m hoog zijn tegenwoordig standaard. Verdiepingshoog is ook mooi, maar wel maatwerk. Bovenlichten zijn niet verplicht. Bekijk of je ze zelf wilt.

De deur naar de garage hoeft niet verplicht brandwerend te zijn (dat was vroeger anders). Het kan wel verstandig zijn. Belangrijker nog zijn de rookmelders. Kies een deur met een isolatiewaarde, en zorg voor kierdichting rondom. Ga er geen pir op plakken, dat ziet er niet uit en het is kwetsbaar.

De wand naar de garage toe zal geen 7cm zijn. Deze muur is normaal dragend. Dit moet dus constructief beoordeeld worden, en er is een vergunning nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu