Trap verven met bekleding - tips gevraagd

Jim88

  • #1
Beste klussers,

Ik ben van plan het houtwerk op de overloop en de trappen te verven. Het houtwerk bovenin is geen probleem.
Ik zit met de trap.

Ik heb een trap dat bekleed is. De zijkanten hiervan zijn gedurende de tijd vuil geworden door stof en dergelijke. Deze wil ik verven. Echter zit de bekleding tegen de trap aan en kom ik in gedrang met het verven. Zie de plaatjes. Hoe kan ik de trap het beste verven waarin ik rekening hou met de bekleding. Dien ik dit speciaal af te plakken, zijn er andere hulpmiddelen, of dien ik dit anders aan te vliegen.

iemand ook ervaringen hiermee, met het resultaat van het verven. Ik heb namelijk het gevoel dat als ik alles afplak, ik toch stukjes ga missen. Enfin...

Graag ontvang ik tips over hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Alvast bedankt
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er gaat (bij mij) iets mis met de foto's.
 

Kjiratsiekoedel

  • #3
Ga je 'm dezelfde kleur verven? Dan komt 't wat minder nauw.

Mijn ervaring:
Hout was wit geverfd, bekleding grijs. En t kreeg weer nieuwe witte laag. Ik miste liever een stukje opnieuw te verven aan de randjes (zie je toch nooit), dan te knoeien op de donkere bekleding.
Goed afplakken, evt plamuurmes gebruiken om bekleding nog opzij te duwen waar nodig. En voor de hoekjes een klein kinderkwastje gebruikt. En natte doek bij de hand.
 

Robbie's

  • #4
Ik kan je fotos niet bekijken
"Oeps! We zijn enkele problemen tegengekomen."
 

Bram_

  • #5
Ik zie de foto's niet maar ik vermoed dat de treden bekleed zijn en de wangen niet. Ik heb dat destijds gedaan door af te plakken zoals op deze video. Ik heb de tape met een plamuurmes goed naar beneden gedrukt aan de zijkanten van de vloerbedekking. Werkt perfect.
 

Jim88

  • #6
Beste allen,

Bij deze de foto's trouwens. Ik zag dat deze niet goed waren meegekomen.

1.jpg 3.jpg 2.jpg
 

Jim88

  • #7
Dank voor de video Bram_. Had dit nog niet eerder gezien. Ik zal binnenkort een stuk van de trap proberen te doen en steeds zo secuur stuk voor stuk dit doen. Is wel ff een klusje, maar dan kan ik verder idd.

Andere vragen:

1. Als ik begin, neem ik aan de houten stukken even licht voor te schuren? Of moet ik ook met een ontvetter langs alles. Tips om dit goed te doen? Even de stappen om dit aan te pakken.

2. Hebben jullie goede merken voor binnenlak. Dacht zelf aan Flexa of Histor, maar dan de witte kleur.

Dank alvast.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
1, Je moet altijd eerst ontvetten, dan pas schuren. Als je eerst schuurt druk je het vet (dat er altijd op zit) in de verf en loopt je schuurpapier sneller vol. Ontvetten kun je doen met een biologische verfontvetter, hoeft echt geen ammonia meer te zijn. Minder stank en beter voor je handen! Gebruik (keuken) sponsjes bij het ontvetten, dan heb je alvast de verf enigszins geschuurd. Naspoelen met schoon water.

2. Aan merkadvies wordt hier niet gedaan, zie ook de forumregels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu