Aanslagprofiel in sponning tegen wind/geluid (tips gevraagd)

Orbitty

  • #1
Hallo,

Wij hebben een huis uit 1934 vlakbij zee. Onze voordeur (bovenin een portiekwoning) krijgt het regelmatig zwaar te verduren qua wind. Ook geluid (andere bewoners) in de portiek is soms hinderlijk (het lijkt wel of ze in onze gang staan)...Het bovenlicht is van glas en lood en rondom de deur zitten behoorlijke naden. Als het waait tocht het als een idioot.

Ik ben nu met de voordeur en het deurkozijn bezig. Alle verf is er af en alles is geschuurd. Voordat ik ga verven wil ik rekening houden met tocht en geluidmaatregelen.

-In het bovenlicht komt dubbelglas met daarachter het glas in lood;
-ik ben van plan om in de deur een goede soundproof valdorpel te monteren.
Nu de andere kieren....
De sponning is 15mm en de ruimte tussen voordeur en sponning varieert van 3-6 mm en daar heb ik een aanslagprofiel voor gezien , dat lijkt mij de mooiste oplossing:


Is er een manier om in de bestaande sponning een gleuf te maken om dit aanslagprofiel te monteren. (Ik wil liever geen tochtstrip plakken. Die komen vanwege de vochtige lucht allemaal los is gebleken)

Andere ideeën zijn natuurlijk welkom!
Alvast bedankt voor het meedenken!
Jeroen
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kijk eens naar een oplossing met SolidSeal 815. Andere geometrie, welke zich door de windbelasting dichtzet. En en groter werkingsbereik. Voor de renovatie-variant hoef je niets in te frezen. Plakken icm vastnieten is voldoende. Er staat wel een filmpje van een renovatie op youtube.
 

Orbitty

  • #3
Bedankt voor de tip!

Eens kijken of ik een proefstukje kan bemachtigen.

quoten niet nodig - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu