Timmerwerk meterkast, deurprobleem

Afrorowan

 • #1
Goedendag klussers!

Ik ben nog maar net een beetje in het kluswezen ingestapt nu ik mijn eerste huis heb gekocht, ik begin het wel leuk te vinden en doe een hoop zelf. Echter zit ik nu toch even in de knoop met iets.

Ik heb een leuk idee voor mijn meterkast, om de gang een beetje op te fleuren. Echter weet ik niet hoe ik te werk moet gaan met de deur. Wellicht kunnen jullie mij helpen?

Ik zal de situatie even uitleggen. Het betreft een meterkast met een deel waar de riool standleiding in te vinden is, en ook de centrale afzuiging. Dit ga ik volstoppen met glaswol voor geluiddemping (er zijn nu losse platen tempex in gelegd). Vervolgens wil ik van plafond tot grond eigenlijk de hele meterkastwand, inclusief standleiding deel, dicht timmeren en een nieuwe deur maken. Deze deur wil ik met behulp van een "Push to open" buffertje open kunnen maken.

De nieuw betimmerde wand wil ik vervolgens van plafond tot grond belijmen met van die trendy houtstrips (20 mm - 25 mm dikte). Het mooiste resultaat zou zijn dat je letterlijk alleen een muur van houtstrips ziet, er vervolgens op drukt en een deur open gaat.

De deur moet dus ook nog open kunnen zonder de muur te beschadigen. Nu heb ik van een paar mensen gehoord dat een keukenkast scharnier dan wel zou moeten werken, echter zie ik dit niet helemaal gebeuren omdat er nog iets op de deur zelf gelijmd wordt. Hebben jullie een oplossing? Bestaat er een scharnier die extra veel naar buiten komt?

Ik ben helaas te weinig thuis in de scharnieren en dergelijke om tot een mooie oplossing te komen... Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Zie bijgevoegde foto voor huidige situatie. Ik heb twee foto's aan elkaar geplakt met paint, vandaar de rare vorm.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zoek eens op voorliggend keukenscharnier.
  Volgens mij heb je dat nodig.
   

  Afrorowan

  • #3
  Zou dan eerder in de richting zijn van zo'n soort scharnier:

  Omdat ik bij openslaan de dikte van de houtstrips ook nog moet overbruggen over de gehele lengte van de deur... Echter omdat dit scharnier een draaihoek van 155 graden heeft, moet ik de deur zeker omdraaien? Anders gezegd, moet het scharnier in het midden gemonteerd worden?

  EDIT:
  Bijvoorbeeld, met een scharnier gebruikt in dit filmpje:

  Heb je geen last van hoe dik het muurtje is wat je open maakt en hoe het "betegeld" is of in dit geval geplakt met houtstrips. Je zou niks speciaal hoeven verzagen voor de deurnaad. Ik weet alleen echt niet wat voor scharnier dit is.
   

  Afrorowan

  • #4
  Om even de situatie nog wat beter te schetsen. Ik zoek dus een scharnier die het volgende kan bewerkstelligen:

   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Hm, en draaischuifbeslag dan? Dan schuift de deur de kast in nadat je hem hebt opengemaakt.
   

  Afrorowan

  • #6
  Ik zou wel graag nog gebruik willen maken van de wand waar de deur anders overheen valt.
  Ik heb ook even contact opgenomen met een firma, zij zeiden tegen mij dat de beste oplossing een onzichtbaar scharnier is. Dan moet de deur in het kozijn (in de dag) worden gemonteerd en het scharnier in de deur worden gezet.

  Echter denk ik dan nog steeds dat ik in de problemen kom met het opendraaien van de deur omdat de deur op een plek probeert open te vouwen waar dus al houtstrips zitten in dat geval.
   

  Afrorowan

  • #7
  Ik denk dat dit scharnier ook wel een kanshebber is.
  Merknaam even weggepoetst, mod
   

  Afrorowan

  • #8
  Een situatie als volgt mag natuurlijk ook:

   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #9
  Hoe zwaar gaat je deur worden? Want ik vraag me af hoe recht de basisplaat gaat blijven met al het extra gewicht eraan...
   

  Afrorowan

  • #10
  Voor de strips staat een gewicht per oppervlakte eenheid van 11,11 kg/m²... En de deur zal naar mijn idee niet meer dan 1 m² zijn, dus 10-11kg is wel een goede schatting.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu