Tikkende radiator - tikt terwijl hij niet warm is

Melville

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb hier het probleem van een tikkende radiator. Ik heb uiteraard al de zoekfunctie gebruikt maar toch niet het antwoord gevonden wat ik zocht, vandaar mijn vraag.
Het volgende is het geval: er zijn in huis twee radiatoren die we niet of nauwelijks gebruiken. De radiator in de slaapkamer en die in de studeer/rommelkamer en bij die laatste zit het probleem. Hij tikt namelijk terwijl hij niet warm is maar de cv-ketel wel aan het werk is. Onze eerste idee was dat het toch in de leidingen zat, maar na goed luisteren denken we toch echt dat het de radiator is.
Hij staat helemaal uit en er stroomt geen warm water door de aanvoerleiding, laat staan door de radiator (die is ijskoud).
Hemelsbreed staat de radiator een centimeter of zeventig van een splitsing af, die aan de andere kant van een muur zit. Vanaf die muur (in de studeerkamer) is het het zestig cm naar rechts, dan 20 cm omhoog naar de thermostaatknop van de betreffende radiator. De eerste plusminus twintig cm vanaf de muur is leiding lauw, vanaf daar is de leiding koud. De leiding zit op dat stukje niet met beugels aan de muur bevestigd.
Als we de thermostaat opendraaien wordt het tikken alleen maar meer. Ontluchten is het probleem niet en op de plekken waar de leiding wel aan de muur zit (is dus een andere kamer) hebben we beugels met rubbers ertussen, wat overigens de tikkende leidingen in één klap verhielp.
Nog wat extra info: de cv-ketel is vorig jaar vervangen, de radiatoren niet. ik denk dat die een jaar of 20 à 25 oud zijn.

Een heel verhaal en ik hoop dat iemand er wijs uit kan en wat tips kan geven.

Met vriendelijke groet,
Jan
 

Fiesiekus

  • #2
Zitten er plastic "glijstukjes" op de draagvoetjes?
 

Melville

  • #3
Fiesiekus schreef:
Zitten er plastic "glijstukjes" op de draagvoetjes?
Nee, alles is van ijzer, ik zie geen onderdelen van plastic.
Dank voor je snelle reactie trouwens.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Reken er maar op dat het getik uit de leidingen komt, de radiator fungeert als klankbord dus daar zult u het getik het beste horen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu