Tikkende leidingen na het plaatsen van een nieuwe pomp

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoi Ben,
Ik vrees dat mijn tikkende leidingen zich in een koker bevinden die door de badkamer naar beneden loopt. Niet toegankelijk om vastzittende leidingen los te maken, zonder de koker open te breken. Nou is dat de hele nacht doortikken pas gekomen na het plaatsen van een nieuwe pomp in de ketel. Zoals ik al mailde op 17 nov, tikten de leidingen eerst alleen 's morgens als de ketel aan sloeg. Vervelend, maar het was alleen 's morgens. Sinds de nieuwe pomp er in zit, tikken de leidingen ' s nachts elke 2 uur. Kan dit aan de pomp liggen? Kan het zijn dat deze pomp elke 2 uur warm water door de leidingen pomt, zonder dat er gestookt hoeft te worden. Zou het helpen een ander type pomp te plaatsen? Ik hoop dat je me hierover kan adviseren!

Groeten Esther
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Esther,wat voor ketel heb je ?en als je thermostaat Extra laag zet *s nachts ,gebeurd dat dan nog,? Pomp vernieuwen is geen optie! Geef ook eenshet type van de pomp eens.

gr,Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi Ben,

De ketel is een ATAG Blauwe Engel II. Maar, ik denk dat ik het probleem gevonden heb. Er stond een knop geactiveerd op de ketel die er voor zorgt dat de circulatiepomp continu draait (voorkomen van bevriezing). Ik heb die knop nu uitgezet en nu maar hopen dat het stil blijft vannnacht. De buizen zullen blijven wel 's ochtends vroeg tikken als de ketel aanslaat. Wij hebben van die dikke paars/rode flexibele verwarmingsbuizen (nieuwbouwhuis uit 2000). Ik heb ontdekt waar de leidingen tikken (in een holle koker in de badkamer. Ik snap eigenlijk niet waarom flexibele buizen tikken. Die kunnen toch uitzetten? Snap jij waar dat getik dan vandaan komt als de buizen 's morgens opwarmen?

Groeten Esther
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Die paars/rode leidingen zijn van het merk Rehau,die zetten behoorlijk uit als ze warmworden,De leidingen zijn denk ik ,aan de pvc afvoerleiding van je badkamer gemaakt,en dat schuurt de hele tijd met uitzetten en krimpen.Kun je niet vanaf zolder bv de koker in kijken?en kan de leiding naar boven of naar beneden uitzetten?

gr. Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu