Tikkende buizen, bericht aan monteur

Marsluus

  • #1
Wij wonen in een flat / appartement, gebouwd rond 1955, stenen muren en binnenmuren, houten vloeren met binten voor de plafonds (van de benedenburen) en voor de vloer (een soort van tussenruimte tussen plafond en vloer.

Wij zijn hier vorig jaar komen wonen en hebben onze eigen CV met oude 10-15 cm dikke buizen vervangen door een nieuwe daalderop ketel en flexibele leidingen. Bij ons dus geen tikkende buizen.

De benedenburen hebben echter nog steeds deze buizen en een (oudere) Vaillant ketel aangestuurd middels een chronotherm III thermostaat. De buizen lopen door hun plafond (onze vloer) naar de radiatoren en vervolgens via hun vloer weer terug.

1 van de eerste punten vanuit de ketel is onze slaapkamervloer en daar hebben we met name last van tikkende buizen. We hebben hierover al meerdere malen met de buren gesproken, maar ten eerste horen zij het (bijna) niet (zeggen ze) en ten tweede zijn ze het nu de tweede winter begint zat met ons 'gezeur' (hebben ze niet zo gezegd, maar maak ik op uit de reactie).

Voor ons is het echter onacceptabel (heel slecht slapen, vroeg wakker, niet in slaap kunnen komen, etc) en is het tijd om drastische maatregelen te nemen. Het impliceert echter wel dat de medewerking van de buren minimaal is.

Voor zover ik heb kunnen beluisteren is het geluid op 2 (hoofd) plaatsen te isoleren: bij een metalen buitenbuis die door hun plafond naar de 1e radiator gaat (het lijkt erop alsof de verwarmingsbuis en de buiten (geleider) buis contact maken. In mijn optiek zou het verwijderen van de buiten (geleider) buis en deze vervangen door isolatie een goed optie zijn om op dit punt het geluid kwijt te raken. Ik kan dit echter zelf niet.

De 2e is iets lastiger te localiseren, maar voor zover te beluisteren zit dit in een inbouwkast en is het een combinatie van muur, houten binten en klemzitten tegen het plafond. Ook hier hoop ik dat het aanbrengen van isolatie tussen balk, muur en plafond het probleem oplost. waarschijnlijk is er ook wel ergens anders contact langs het slaapkamer traject, maar dit zou op dezelfde manier te verhelpen moeten zijn.

Voor mijn gevoel dus een kwestie van de contacten met ongewenste materialen weghalen / verminderen en het geluid zou voor een heel groot gedeelte weg moeten zijn.

Indien dit niet de oplossing is, heb ik ook geen andere en leg ik mijn lot in de handen van een professional. Overigens kan ik het bovenstaande ook niet zelf.

De vloer in onze slaapkamer kan open en we kunnen van deze kant bij de buizen. Het plafond van de benedenburen is gemaakt van een metalen gaas met allemaal gaatjes erin. Hier tegenaan zit een stuklaag waardoor er kleine bolletjes stuk door de gaatjes heen komen die contact maken met de buis, ook dit zou op sommige plaatsen een probleem kunnen zijn. En uiteraard loopt de buis door de binten wat ook een contactprobleem kan opleveren.

Met vriendelijke groet,

Marcel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Marcel,

Sinds het contact, dat je had met de door jou genoemde cv-monteur, is er een en ander veranderd op dit forum.
  • De betreffende monteur doet niet meer mee aan het forum.
  • Via het forum wordt geen daadwerkelijke hulp aan huis geboden, uitsluitend advies voor het zelf proberen te verhelpen van problemen.
  • Adressen van installatiebedrijven of service-monteurs worden niet verstrekt.
Je zult dus op zoek moeten gaan naar een installatiebedrijf in je omgeving, indien je het niet zelf verder kunt.

Om die reden is je bericht aangepast, zodat alleen de technische aspecten van je probleem zijn overgebleven. Alle persoonlijke gegevens en adressen zijn er uit verwijderd, evenals de naam van de betreffende monteur.

Het spijt me voor jou, maar zo zijn de forumregels inmiddels.

Succes bij je probleem!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu