Tikken uit kozijn of schuifpui

Marke36

  • #1
Vorig jaar hebben wij een huis gekocht waar een aanbouw aan zit. De aanbouw is van kunststof. En het uiteinde is voorzien van 2 x schuifpui die beide open geschoven kunnen worden. Daarnaast zit naast iedere schuifpui een soort van kozijn. Zie bijgaande foto’s.
Ik heb veel last van tikken ergens uit de schuufpui of kozijn. Ik kan de exacte locatie niet bepalen. Het heeft in iedergeval te maken met uitzetten van het materiaal aangezien het in het donker niets doet. Ook sochtends doet het niets en begint pas in de middag. Precies wanneer de zon aan die kant van het huis staat. Het is dan ook het ergst wanneer de zon er flink opstaat.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is er iets aan te doen? En waar kan ik hier eventueel voor terecht. Ik stoor me er echt mateloos aan. Een keer een tikje is niet erg. Maar het kunnen er zomaar 80-120 in een uur zijn. Dan is de lol dr snel vanaf.
Iemand advies?

Grt. Mark

76EA876A-B7C4-40D7-80A6-3A5485183C62.jpeg DD081FBD-33D2-4D75-B5DA-A505D071EF43.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk een montage-fout van het kozijn. Je hefschuifpui met 2 vaste delen en 2 schuivende delen is van het type "Schema C".

Ieder materiaal heeft een andere uitzettingcoëfficient. Daarom moet je tussen de aansluiting kozijn - muur een minimale ruimte vrijlaten.

Oplossing: Hele kozijn demonteren en volgens de regels weer opnieuw monteren.
 
  • Like
Waarderingen: Isadulda en Marke36

Marke36

  • #3
Kan ik hiervoor een onafhankelijke partij inschakelen? Bedowl er zit immers garantie op. En dan zal eerst een onafhankelijke partij een onderzoek moeten verrichten en hier een rapport voor op moeten maken. Anders heb ik waarschijnlijk 0 kans van slagen. Welk bedrijf zou ik hiervoor kunnen inschakelen?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij garantieclaims moet je doorgaans eerst het verantwoordelijke bedrijf een kans geven het op te lossen. Verder worden hier op het forum geen producten of bedrijven aangeraden (zie forumregels).
 
  • Like
Waarderingen: Marke36, BertPleizier en Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu