Tijdelijk afkoppelen radiator zolder

Csvg

 • #1
Beste klussers,

Er zijn al veel topics over het tijdelijk verwijderen van een radiator, maar ik word er voor mijn situatie niet veel wijzer van.
De radiator op zolder moet tijdelijk weg ivm stucen. Ondertussen willen we wel warm water blijven gebruiken, dus wat te doen.
Mijn opties zoals ik ze zie:
1. Afsluiten mbv voetventiel. Maar als ik het goed begrijp heeft deze verwarming geen voetventiel (zie foto’s)? Of mis ik iets?
2. De enige optie als er geen voetventie op de radiator zit is dan om het hele systeem leeg te laten lopen via een radiator op de begane grond en deze radiator op zolder af te koppelen en tijdelijk de leidingen daarvan af te doppen? Dan moet ik na afdoppen het systeem weer bijvullen toch?
3. En dan bij herinstalleren van de radiator, moet zeker weer het hele systeem leeg, voordat alles opnieuw kan worden aangesloten en bijgevuld?

Hoor graag jullie tips hoe dit het beste aan te pakken.
Alvast bedankt!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Petersch1

  • #2
  Is foto 1 en 2 nu van dezelfde radiator dus op zolder ?
   

  Csvg

  • #3
  Ja, is dezelfde
   

  Petersch1

  • #4
  Op foto 2 ziet u het witte dopje/kraantje dus links onder. daarmee kunt u aftappen en loopt alleen het hoogste (zolder gedeelte) dus leeg. Slangetje eraan en kraantje open met een sleuteltje. Best even de ontluchter opendraaien op de verwarming. Succes !
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu