Thermostaatknop muurvast (aan)

MirteB

  • #1
Hoi! De knop op de foto zit muurvast, we willen hem graag uitdraaien ivm alleen verwarming aan in badkamer deze zomer… Nu heb ik geen enkel idee hoe je hem weer moet kunnen laten draaien. Iemand een idee?

123aa55c-e6b5-4d58-b55c-888fa523e0aa.jpeg 36c7309c-eb01-49c4-8aba-21ec0c96b465.jpeg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als je naar de waterkraan kijkt in huis en open en dicht draait dan gaat deze kraan op de zelfde draairichting open en dicht.
Dus met de klok mee draaien is dicht. Het is een kraan met een Oring afdichting dus die kan nooit erg vast zitten

Vr Gr
 

MirteB

  • #3
En waar moet je precies aan draaien? Want ik wil niet dat er ineens water uit spuit of hem kapot draai haha.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is dit spontaan gekomen of altijd zo geweest? Is er ook een kamerthermostaat en hangt die in dezelfde ruimte als deze radiator?
 

MirteB

  • #5
We wonen er sinds oktober, dus geen idee… denk dat het bij de aankoop ook al was ja. De thermostaat hangt in dezelfde ruimte. De rest van het huis kan ik wel uitdraaien, dat zijn knoppen met cijfers.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het zou me niets verbazen, als deze radiatorkraan (het is beslist geen thermostaatkraan!) bewust vastgezet is met een blokkering. Om daarmee te voorkomen dat de radiator(en) die in dezelfde ruimte hangt (hangen) als het thermostaat van de CV-ketel, dichtgedraaid kan worden. Want indien dan gaat de ketel continue verwarmen en dat is niet best voor je gasrekening en wanneer de andere kranen ook dicht zijn ook nog eens funest voor de ketel.

Wanneer je alleen verwarming in de badkamer wilt, in tijden dat de CV-ketel normaalgesproken niet brandt, kun je beter in die badkamer een radiator ophangen met óók een elektrisch verwarmingselement erin, dat je vervolgens aansluit op een tijdklok. Of als je niet kunt/mag ingrijpen in de CV-installatie (misschien is het huur?) een infraroodpaneel ophangen. Ook die zou je kunnen aansluiten via een tijdklok, zodat er niet langer verwarmd wordt dan alleen de tijd dat je in de badkamer bent. (Tijdklok op countdown functie, knop indrukken = verwarmen gedurende een vooraf ingestelde tijd). Dat aansluiten van dat infraroodpaneel moet dan vanzelfsprekend wel veilig en volgens de voorschriften gebeuren, want het is een natte ruimte!
 
  • Like
Waarderingen: MirteB

MirteB

  • #7
Bedankt Kees! Zinvolle informatie en heel helder. Dat zal het zijn, klinkt logisch. Er moet echt verwarmt worden in de badkamer, dus we gaan voor een elektrische handdoekradiator, lijkt me een goede oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu