Thermostaatknop aansluiten op 1/2" schroefdraad

Anton_k

  • #1
Ik wil mijn gewone radiator vervangen door een design. Nu moet ik een verloopstukje maken omdat mijn aan- en afvoer vlak bij elkaar zitten en bij de nieuwe radiator aan de uiteinden. De huidige radiator is aangesloten op een "afsluitblokje" (overgang naar 1/2") Dit wil ik graag behouden:
1. makkelijk af te sluiten
2. bij installatie hoef ik niet mijn hele leidingnetwerk leeg te laten lopen.
Kan ik een verloopstuk aansluiten op 1/2" schroefdraad en vervolgens op de radiator? en de toevoer (1/2")aansluiten op een thermostaatknop en vervolgens op de radiator?
of moet ik alles eraf halen en het "afsluitblokje" wegdoen?

Alvast dank voor de reacties,

Anton
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Een foto zou wel handig zijn voor ons om een beeld te vormen.

Afhankelijk van het type designradiator kun je vaak toch twee dicht bij elkaar liggende aanvoer en retourleidingen gebruiken om de radiator op aan te sluiten. Je maakt dan gebruik van een speciaal voetblok waardoor via één ingang van de radiator zowel het warme water naar binnen gaat als het koude water naar buiten. Een dunne stromingsbuis zorgt er dan voor dat het warme water naar het verste punt van de radiator wordt gestuurd, buitenom die stromingsbuis stroomt het water dan vervolgens weer terug de retourleiding in. Zo'n voetblok ziet er schematisch uit als in de volgende afbeelding.

Met zo'n aansluiting hoeft u niet aan twee kanten de designradiator aan te sluiten.



Of dit voor uw designradiator geschikt is kunt u wel het beste even navragen waar u de radiator gekocht heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu