Vloerverwarming wordt warmer dan thermostaatknop

Lve7

  • #1
De vloerverwarming is vorige week geïnstalleerd en het opstartprotocol kon worden gestart. Ik heb de temperatuur netjes eerst ingesteld op 20 graden op de thermostaatknop en de thermostaat hoger gezet, zodat de CV ketel gaat stoken. Echter merkte ik dat de temperatuur op de verdeler doorschoot tot boven de 30 graden. Hierna heb ik de thermostaatknop gelijk teruggezet, waardoor de temperatuur terugliep maar niet genoeg. Heb inmiddels de thermostaat uitgeschakeld waardoor de temperatuur weer op 20 graden zit (en blijft) tot ik een oplossing heb.

Mijn eerste ingeving is dat de thermostaatknop / voeler kapot is, maar wilde eerst hier even vragen of dit een bekend probleem is voor ik een nieuwe aanschaf.

Daarnaast een vraag die hiervan los staat, ik heb op de bovenverdieping gewoon radiatoren hangen, deze zullen we niet veel gebruiken en staan veelal uit. Ik zat zelf te denken om hier TADO radiatorknoppen op te zetten om warmte te vragen wanneer dat nodig is.

WhatsApp Image 2023-04-28 at 07.36.36.jpeg WhatsApp Image 2023-04-28 at 07.36.36 (1).jpeg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Aan de hand van de bijgevoegde fotos en de informatie is daar nits van te zeggen.
Maak eens een overzicht van de gehele vloerverdeler zodat daar alles van is te zien.
 

Lve7

  • #3
@Cvolieboy bedankt voor je reactie. Hierbij een foto van de gehele verdeler. Heb het vanmorgen weer is geprobeerd en zoals je ziet heb ik de kraan op 25 graden gezet, de temperatuur in de verdeler schoot gelijk naar boven de 30.
WhatsApp Image 2023-05-02 at 08.44.05.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Ik heb het vermoeden dat de aanvoer en retour verkeerd om aangesloten zijn.
 

Auto-Geen

  • #5
Draait de pomp wel?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu