Danfoss thermostaatknop - zit er een beveiliging op?

Saskia123

  • #1
Ik heb een probleem de thermostaatknop staat uit, maar de verwarming blijft warm.

Nu wil ik de knop eraf halen maar dat lukt me niet. Nu lees ik her en der dat er bij danfoss een beveiliging op zit. Maar ik zie het niet.

20221121_115249.jpg 20221121_114115.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die moet je er gewoon wat 'wrikkend' vanaf halen. Kan wat lastig of zwaar gaan, maar eenmaal losgeschroefd zoals op de foto zichtbaar, moet ie eraf kunnen.

Ik heb bij ons net nog zo'n thermostaatknop verwijderd om het pinnetje eronder weer soepel te laten lopen (dat zit bij die betreffende radiator elk jaar vast). Doe ik dan, als de knop eraf is, met een tangetje net platte bekken, pinnetje heen en weer halen (niet zijdelings bewegen).

Alleen is het bij mij altijd zo dat het pinnetje niet naar buiten komt als ie vast zit, bij jou zou hij dan juist in de stand naar buiten vastzitten. Of er is iets anders met de radiatorknop aan de hand. Er is wel erg veel rommel (kalk?) zichtbaar in de openingen van de knop, misschien is er daar in de buurt gestuct zonder de knop eraf te halen?
 

Saskia123

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Vlg mij is het gelukt. Heb hem eraf gekregen en pinnetje zat idd vast. Hopelijk blijft het nu even soepel gaan.

Klopt het dat het puntje . voor de 1 de 'vriesstand' is?
 

Hans de L

  • #4
Nee, juist de anti-vriesstand!
 

Saskia123

  • #5
Ja dat bedoel ik, dat de boel juist niet bevriest als het kwik onder nul gaat :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu