Thermostaat wissel leidt tot problemen

Red_bull

  • #1
Recent heb ik een Nest slimme thermostaat geruild met een Honeywell Round Modulation. In het begin werden de radiatoren niet goed warm en heb ik hem van regelgedrag STD naar Optimal Comfort gezet. De temperatuur regeling lijkt nog steeds niet goed te zijn. Ook de warmte vraag op de ketel zakt snel in en radiatoren lijken niet goed door te warmen.

De NEST is ooit geïnstalleerd door een installateur. Als ik de installatie handleiding lees van de NEST hoeft je geen aanpassingen aan de ketel te doen en als ik de Honeywell round modulation handleiding lees kan ik niets anders instellen dan standaard regel gedrag of optimal comfort.

Beide thermostaten waren aangesloten op de opentherm aansluiting van de ketel en beide zijn ook opentherm thermostaten.

De NEST is een wissel geweest met een andere woning. Bij de andere persoon waar ik de NEST aan heb gegeven werkt alles prima.

Zou de installateur toen settings van de ketel hebben veranderd? Ik zie dat er een service menu is, maar daar is een code voor nodig.

Iemand enig idee of ik ergens nog een fout maak? Het begint een beetje een hoofdpijn dossier te worden en ben bijna in staat om alles weer terug te hangen zoals het was.
 

Onderhoudtje

  • #2
Wat voor merk en type ketel heb je.
 

Red_bull

  • #3
Het ging om een AWB Thermomaster 3HR.

het bleek uiteindelijk oxidatie in de thermostaat te zijn op een aantal van de componenten. Schoon gemaakt het met een schroevendraaier en ineens een ander regel gedrag. Anders kan ik hem niet verklaren. Nu werkt het in ieder geval
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Red bull, wilt u uw forumnaam veranderen, noemen van merknamen is hier niet toegestaan.
 

Red_bull

  • #5
Hallo Jan,

ik Heb gekeken, maar is dit wel mogelijk?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu