Thermostaat gebruiken bij blokverwarming

Lucas1991

  • #1
Ik heb blokverwarming met 3 radiatoren in mijn woning. Hier zou ik graag iets op willen verzinnen zodat ik de radiatoren met een digitale thermostaat kan bedienen (deze heb ik al liggen).

Eerst wou ik een 2 wegklep in mijn aanvoer zetten, maar mijn draadsnijder past nergens tussen de aanvoer en retour leidingen. Daarbij komt nog het probleem dat ik niet weet of het systeem automatisch wordt ontlucht en bijgevuld, dadelijk leg ik heel het systeem plat.

Een andere optie is een setje met digitale radiatorknoppen en draadloze thermostaat, ik vind dit wel wat aan de prijzige kant.

Nu zag ik op internet een radiatorknop M30 x 1.5mm op netspanning, deze zou ik dus via de thermostaat die ik heb liggen parallel aan kunnen sluiten op de 3 thermostaatkranen, maar het volgende probleem is dus dat 2 van de 3 kranen een rare maat schijnt te hebben waarvoor ik geen adapter kan vinden.
1 is volgens mij een Danfoss klik systeen, die andere 2 ken ik niet en ik hoop dat jullie hem misschien kennen. De spoed is 1.00mm en de diameter kon ik zo snel ff niet meten want de batterij van mijn schuifmaat was op.

Wat kan ik het beste doen om vanaf 1 punt de temperatuur in mijn huis te regelen?

Zie foto.

Groetjes Lucas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb de eerste foto verwijderd omdat er erg veel reclame op staat, u kunt ook een beschrijving plaatsen, de twee onderste foto's geven hetzelfde beeld en zijn dus overbodig.
 

Lucas1991

  • #3
Het waren verschillende soorten kranen maar goed...
 

Marcn88

  • #4
T is dan maar goed dat de draadsnijder niet paste, dat was een mooj waterballet geworden :mrgreen:
U zult eerst moeten weten wat voor een type kranen er nu opzitten en hier eventueel verkrijgbare adaptors bijbestellen om uw knop te laten passen anders gaat t niet lukken
 

Lucas1991

  • #5
De draadsnijder gebruik je pas als de afsluiters dicht zitten en je de leiding afgetapt en doorgezaagd hebt dus dat zal wel mee vallen.

Warmteservice had hier geen adapters voor.

Ik twijfel nog om de thermostaatkranen te vervangen voor een nieuwer type waar slimme thermostaatknoppen op passen of toch een stukje van de aanvoer om te leggen om een 2wegklep ertussen te plaatsen.
Dat laatste is goedkoper en werkt zonder batterijen.

Maar wordt blokverwarming automatisch bijgevuld en ontlucht?
Als ik de leiding dichtvries dan is het verloren water minimaal.
 

Combiketel

  • #6
Je moet bij het plaatsen van een tweewegklep ook even kijken of het systeem niet doorloopt naar andere gebruikers. De kans is groot dat jij de circulatie van heel het systeem stil legt met je klep zodat de ander gebruikers ook zonder zitten.

Toevallig zijn wij op dit moment ook bezig aan een blokverwarming. Wij bevriezen per radiator de aanvoer en retourleiding en vervangen vervolgens de standaard radiatorkranen voor thermostaatventielen van een bekend merk. Later komt hier een evosysteem op.

Het bijvullen doen wijzelf in het centrale ketelhuis in overleg met de VVE van dat gebouw. Na elke afgetapte radiator vullen we weer bij alvorens we aan de volgende beginnen. Tijdrovend, maar minimale overlast voor de andere appartementen.

Ik denk dat je naar zo'n soort oplossing zult moeten zoeken.
 

Lucas1991

  • #7
Mijn leidingen lopen gewoon parallel en niet in serie, ik kan dus gewoon de aanvoer en toevoer dichtdraaien zonder de hoofdleiding te onderbreken.

Het ontluchten lukt wel vanuit mijn woning, maar het is dus niet zo dat het systeem automatisch bijgevuld wordt?
Vond jouw vve dat goed om zelf de cv weer bij te vullen in de ketelruimte?
 

Combiketel

  • #8
Is niet mijn VVE, maar van de klant waar wij bezig zijn. Zij hebben er verder geen problemen mee. Al loopt er altijd wel iemand mee als we bij gaan vullen. Maar als jou systeem afzonderlijk af te sluiten is, heb je dan toevallig geen vulpunt in je installatie om zelf bij te vullen ?
 

Lucas1991

  • #9
Nee, maar nu je het zegt, die fit ik er dan gelijk op bij de 2 wegklep!
Op hoeveel bar moet je hem vullen, 1.8?
 

Combiketel

  • #10
1.8 inderdaad. Maar ik zou eerst even overleg plegen met je VVE voordat je van alles gaat doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu