Thermostaat douchekraan vervangen

Hoi allemaal,

De thermostaat in mijn douchekraan is kapot en deze wil ik graag vervangen. Ik loop daarbij tegen twee dingen aan:
- hoe open ik het binnenwerk van de kraan
- hoe weet ik welke thermostaat ik moet kopen (ik kan geen merk vinden op de kraan)

Heeft iemand tips/aanknopingspunten waar ik moet beginnen? Ik heb een oude foto waarbij je het binnenwerk wel kunt zien bijgevoegd en 3 foto’s van de huidige situatie.

Groet,
Jolanda

IMG_9440.jpeg IMG_9441.jpeg IMG_9442.jpeg IMG_9132.png
 
Ja, moeilijk als geen merk op staat.
Is ie stuk dan of word niet meer zo warm?
deze ring moet er af kan vast zitten met kalk
1716033356967.png
 
Hoi Henk, ik kan de temperatuur nog maar beperkt regelen, hij wil niet kouder meer dan 40 graden. Ik moet nu eerst weer bij het binnenwerk komen, dus heb nu situatie van de drie foto’s, dus eerste vraag is hoe weer tot situatie van foto 4 kom. Vervolgens wat voor onderdeel ik nodig heb/wat precies vervangen moet worden.
 
Vaak is het element stuk maar dan word ie niet heet of hij zit vast verkalkt dan kan je hem ontkalken en misschien doet ie het weer.
Of de koude toevoer ook verkalkt.
Dus je zult die ring er af moeten halen dan zien we ook hoe dat zit.
Bij de een moet je element met pijpsleutel er uit halen en ander heeft onder in een schroef zitten en dan kan je hem er uit trekken, wel eerst het water af sluiten.

1716035067251.png
 
Dank je voor de uitleg.
Zodat anderen er ook wat aan hebben.
Vaak is het gewoon verkalkt.
Voor als je de knop op 38 zet, moet je de element wel even afstellen op die 38 graden met een thermometer, dan de knop er op.
 
  • Like
Waarderingen: JolandaPenarie
Deze kraan zit diep in de muur als je hem afkit dan kan je niet meer bij inbus komen daarom hebben ze grondplaat gekit achter zijde en toen tegen aan gedrukt tegen de tegels en voegen denk ik.
1716129919127.png

Normaal zeg ik ook afkitten om de kranen aansluiting als ze vol in het douche water zitten dan heb je wel kans op lekkage achter de tegels.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu