Thermo briljant met grundfos ups 25 50 vervangen?

SanderWit

  • #1


Hallo! Er is zóveel te vinden op internet dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Het volgende:

Woon nu 3 jaar in een huis met vloerverwarming van thermo briljant met een grundfos ups 25 50 pomp. Staat op stand 1. Altijd de indruk gehad dat alles goed werkt (vloer wordt redelijk warm, wel minder in ruimtes iets verder weg zoals toilet) maar na de unit eens nader te bekijken: die pomp is loeiheet! Kan hem echt maar heel even aanraken.... misschien toch defect? Hoor wel water stromen door de leidingen en dat stopt als ik de thermostaaknop dicht draai. Sowieso handig om te vervangen ivm energie verbruik huidige generatie pompen? Bij mijn weten ook nog nooit onderhoud gepleegd. Indicatie van kosten of is dat iets om gewoon offertes op te vragen? Ben een leek op CV gebied vandaar dat ik dit forum raadpleeg....
 

Blueznl

  • #2
Op de foto ziet het er uit alsof je 45 graden de vloer in pompt, dan wordt de pomp logischerwijs ook 45 graden. Retour 40 lijkt me echter wel heel erg hoog.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Vervang die hele installatie. De fabrikant is failliet gegaan en er zijn nauwelijks onderdelen meer verkrijgbaar.
 

KlusChris

  • #4
Ik heb zo'n zelfde installatie maar dan met 3 groepen. Roest op de verdeler en de thermostaatkraan die daar op staat (lekkage kraan lijkt me). Ik zou graag alleen het verdeelblok en de thermostaatkraan vervangen. Maar ik kan op internet geen webshop of leverancier vinden van Thermo Briljant. Is het deze Thermo Briljant die failliet is?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu