Terugkerende verstopping doucheputje en lekkage

FtB

  • #1
Wij hebben vorig jaar onze badkamer laten verbouwen. Sindsdien hebben we zeker iedere 4 weken een verstopping, ondanks dat we het putje regelmatig schoonmaken. Na gebruik van een simpele ontstopper en/of ontstoppingsveer werkt alles weer normaal. Vandaag liep het water weer niet goed weg, dit keer met als resultaat een lekkage. Er lekken druppels op de plek waar de pvc bocht op de buis is aangesloten. 'Gelukkig' zit het plafond onder de badkamer er nog niet in (we zijn bezig met verbouwen van de wc onder de badkamer), daardoor zagen we het gedruppel direct en zijn de leidingen bereikbaar.

Heeft iemand een idee waarom de verstopping telkens terugkomt? Heeft het mogelijk te maken met hoe de afvoer is aangesloten? Kunnen we het beste de huidige installatie herstellen, of is het beter om een nieuwe oplossing te zoeken? (met hulp van een loodgieter natuurlijk)

Het werk aan onze badkamer is nooit helemaal afgemaakt door de aanenemer en het bedrijf is nu failliet. Hem terug laten komen is dus helaas niet mogelijk.

IMG_4965.jpg IMG_4964.jpg C9561BAA-970D-426C-B4AC-E80145412AA1.JPG
 

ABCDE

  • #2
Onnodig veel bochten. Is het ook nog 40?
Putje had anders gedraaid moeten zitten lijkt me. En het moet 50 zijn.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Dit plafond moet je altijd een luikje in houden om bij je sifon te kunnen komen daar zit een moer.
Ook is er een losse klemzadel gebruikt deze is 40mm en vaak boren ze een smallere gat daar kan ie ook verstopt op zitten.
Beter is er een T-stuk in te zetten die naar 50 mm gaat en de put draaien zodat je ook korter op aan kunt sluiten.
 

ABCDE

  • #4
En buis zadelen

Maar een van de gelijmde verbindingen lekt? Welke precies?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Naamloos.jpg

Maakt ook niet uit als je het goed gaat vervangen in 50mm.
 

FtB

  • #6
Bedankt voor de snelle reacties!

@Henk253, Een luikje in het plafond is een goede tip, hier hadden we nog niet aan gedacht. We zullen de installatie dus in zijn geheel aanpassen en waarschijnlijk voor een Tstuk gaan.

@ABCDE de foto waar Henk253 op ingezoomd heeft klopt, daar lekt het. Op de originele foto (tweede foto) van links gezien is het de 2e gelijmde verbinding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu