Terugkerende verstopping afvoer douche

Aloys

  • #1
Welke deskundige kan mij helpen?

Ik woon in een rijtjeswoning die in 1989 gebouwd is.
De woning bestaat uit een betonnen casco: Een omgekeerde 'u' voor de begane grond met daar bovenop een omgekeerde 'u' voor de eerste etage. Het trapgat welke zich in het midden van de woning bevind is uitgespaard in het beton. De afvoer van de douche is gegoten in het beton en komt uit in de vloer van het trapgat. vervolgens is de afvoer weer aangesloten op de vertikale rioolbuis.

Ieder jaar heb ik last van een verstopping. Ik stop er vervolgens een waterslang in (via het doucheputje) om de verstopping op te lossen. De slang komt volgens nameten niet verder als waar het beton ophoud in het trapgat. het lijkt erop dat daar ergens een richeltje zit in de afvoerbuis waar het vuil zich makkelijk kan ophopen.
Nu zit ik te denken....
De uitsparing van het trapgat is met bekisting gemaakt, maar het pijpje van de afvoerleiding heeft waarschijnlijk nooit de bekisting ingelopen om een uitwendige aansluiting te maken met de rioolbuis..

Is de verbinding dan inwendig gemaakt waardoor een richel ontstaat waar het vuil zich kan ophopen? Een ""soort inwendige mof". Kan me moeilijk verstellen maar toch..
Mijn buurman heb ik ooit ook horen zeggen... Er zit daar iets waardoor het afvalwater niet gemakkelijk doorstroomt. Iets klopt er niet.. Constructiefout? Maar wat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is mogelijk dat er een braam aan de binnenkant van de buis zit, met een ontstoppingsveer is die misschien weg te krijgen, een aantal keren heen en weer raggen en afwachten of het geholpen heeft.

U kunt ook een rioolservice inschakelen die met een camera in de leiding kijkt wat er aan de hand is.
 

DSR9500

  • #3
Tip... Een gootsteenfilter op de afvoer voorkomt hopelijk eea.

Gewoon na het douchen het filter even schoonmaken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Past een gootsteenfilter op een douche afvoer ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu