Terrasverwarmer in badkamer ?

Ambidexterity

  • #21
@The headhunter, Mooi helder en duidelijk stukje :prima:

Als je de badkamer alleen verwarmt als je in bad gaat, dan stook je eigen een slag in het rond. Alles is afgekoeld en moet worden opgewarmd, dat vraag veel energie. Recentelijk zijn wij 2 weken op vakantie geweest, in de auto 1 uur voor we thuis waren heb ik de thermostaat van 15 graden op 19 graden gezet. Thuis aangekomen was alles lekker warm, maar de keuken vloer waar we tegels hebben en een warmte lek als gek bij het kozijn heeft het 2 dagen geduurd dat dit op normale temperatuur was. (nieuwe vloer en kozijn was al in de planning)

Je gaat een apparaat kopen die geld kost en ook stevig gebruiker is. Ik denk dat je minder energie kosten hebt als je de badkamer minder telkens laat afkoelen. Bij ons is de radiator in de badkamer altijd open zodat er altijd een circulatie is in ons CV systeem. Als een van de WiFi radiator knoppen open gaat, dan loopt de badkamer radiator mee.

Maar ja, dit is mijn visie dan.
 

Karine

  • #22
Bedankt voor de deskundige uitleg over de aardlekschakelaar. Belangrijkste blijft natuurlijk het voorkomen van onveilige situaties en dus zoals hier gebeurt de radiator op de grond te zetten.

Betreft het opwarmen van de badkamer is het juist van deze beter niet te laten afkoelen indien deze vaak gebruikt zou worden maar het lijkt me zinloos van speciaal onze brander dag en nacht te laten aanspringen om die ene ruimte waar je dan af en toe een bad neemt te blijven verwarmen terwijl dit met een elektrisch vuurtje type terrasverwarming op een uurtje zou kunnen. Straler moet enkel werken indien er dan iemand daar is.
Had de badkamer nu beneden gelegen werd deze gewoon met het circuit van de woonkamer mee verwarmd. We hebben beneden trouwens nog een kleine badkamer met douche en die is dus ook altijd van temperatuur.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Je verliest minder energie als je de verwarming uitzet.

Een goed gedemensioneerd systeem heeft deze ook zo weer warm tegen normale kosten.

Wil je snel behagelijke warmte zonder de ruimte op te warmen dan zijn IR stralers zoals ts voorstelt een goede keuze.
De lucht in de ruimte is dan wel koud maar door de IR straling op je huid voelt het direct lekker warm, en zeker bij ruimtes waar constante warmte niet direct nodig is is dit een mooi systeem.

Ts noemt het terrasverwarming, naar deze zijn er ook in badkamer uitvoering of plafondpanneel in badkamer uitvoering.

Eventueel met een aanwezigheidsmelder of thermostaat combinatie.
Hier een goede oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu