Terrashaard doorvoer in dakpanplaten

Nienke81

  • #1
We hebben een prachtige overkapping gebouwd in de tuin met als dak dakpanplaten. Nu komen de koudere dagen er weer aan, dus we hebben een terrashaard besteld. Nu willen we deze door het dak (dakpanplaat) steken, maar ik vraag me af hoe ik dit het beste kan doen. Op internet lees ik dat het gedaan kan worden via een EPDM dakvoer (al twijfel ik of die voldoende tegen de warmte kan) of via een dubbelwandige houtkachelpijp. De prijsverschillen hier tussen zijn enorm (van 30 tot 300 euro) dus ik vraag me af of dat iemand ideeën heeft en hier ervaring mee heeft om de schoorsteen van een terrashaard door dakpanplaten te steken.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Wat zegt de leverancier van de terrashaard? Bij veel terrashaarden zijn standaard dakdoorvoeren te verkrijgen.
 

Nienke81

  • #3
Helaas zegt de leverancier dat zij zich hier niet mee bezig houden en dat zij de terrashaard leveren met de schoorsteen zoals deze is en indien gewenst deze met bochten geleverd kan worden om naast het dak uit te komen. Ik wil graag juist door de dakpanplaten ipv een hele afvoer door de overkapping te hebben lopen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Volledig te begrijpen van die leverancier. Het lastige is. Je moet bij een dakpanplaat aan de hoge kant van de doorvoer iets wat aan de doorvoer zit onder de plaat steken en vervolgens er overheen en dat gaat dus niet. Of je moet het gat maken bij de kopsenaad van een element.
Als je handig ben kan je een soort opbouwtje maken.
 

Nienke81

  • #5
Hi Wgb,
Handig ben ik zeker, aangezien ik reeds de gehele overkapping zelf uitgedacht heb en heb gemaakt, maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met een soort opbouwtje?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zoiets. Hoge kant onder de dakpanplaat lage kant er bovenop. Rood kan van alles zijn. Zink, Plastisol noem maar op. Paars moet lood voorstellen. Ik hoop dat dit gekrabbel even het wipje geeft.

Dakopbouw schoorsteen in schuindak.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu