Openhaard/terrashaard

Micronikje

  • #1
Hallo allemaal,

Graag zou ik mijn terrashaard gaan gebruiken als openhaard in mijn serre in de winter. Mijn idee is, om op de huidige kachelpijp van de terrashaard (+\- 30 cm hoog) een dubbelwandige kachelpijp te laten aansluiten van 2 meter en deze door het dak (dubbelwandige kunststof) van de serre naar buiten te leiden.

Is er iemand die hiermee ervaring heeft of dit werkt? Krijg je wel genoeg trekkracht in dit rookkanaal, of komt je serre dan helemaal blauw te staan.
Of weet iemand een andere goedkope oplossing, voordat ik een gat in het serredak zaag?

Vast bedankt voor het meedenken.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Even een foto van haard & serre en de plaats waar ie moet komen
 

Micronikje

  • #3
Hier zijn 2 foto's van de haard en het serredak. De haard staat op de plaats waar hij moet komen en de lamp gaat nog weg.


 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Als ik daar door het dak ga ,is er in de buurt dan nog een dak wat hoger is., je zal ook wat aanpassingen moeten doen,ongeveer de helft of iets meer van je haard dichtmaken. [achterkant zijkanten,] en de haard staat te dicht bij het glas.min 40cm liever meer, of op een andere manier de warmte keren.je kan vanaf de kachel eerst een stukje enkelwandig,tot 20 tot 50 cm onder het dak en dan dw, anders nog even foto van buiten, serre &gevel.en is er ook beluchting in de serre.
 

Micronikje

  • #5
Er is beluchting in de serre. Er zijn deuren en ramen, die open kunnen. Het belangrijkste is, of de rook wel helemaal via de pijp zal gaan, of dat de trekkracht onvoldoende zal zijn. Boven het dak is de pijp helemaal vrij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu