Temperatuurverschil douchekoppen

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #21
Dank voor de update echter mis ik nog een gegeven merk en type cv toestel cw 5 zegt niet zo heel veel gaarne deze nog aanleveren.

De combinatie welke jij hebt is mooi zolang je 1 douchekop of 1 handdouche gebruikt.

Zal het proberen uiteen te zetten,
1.5 bar voordruk op je thermostaatkraan geeft een waterhoeveelheid gemengd van 16 l/min.

Welnu pak ik je doorstroom tabellen van de hoofddouche erbij en dan volgt uit de tabel blijkt dat deze bij 1.5 bar 8 l/m doorlaat bij gebruik van 2 van deze douchekoppen moet het gaan als beide leidingen even lang zijn of nagenoeg gelijk zijn (ongelijke lengtes geven een separate weerstand) dit is op zich geen probleem als je waterhoeveelheid mengwater voldoende is.
douchekraan 1.5 bar 16 l/m dus in de situatie met beide hoofd douches al kritiek.

De handdouches leveren op de rain stand 10 l/m x2 is 20 l/m gevraagd is dus niet mogelijk.
de handdouches op air of massage stand liggen rond de 6 ltr per stuk dus 12 l/m de 2 dit moet dus lukken.

de combinatie hoofddouche met handdouche op rain stand is dus niet mogelijk je hebt hiervoor benodigd 18 l/m dat levert je thermostaatkraan niet, of om het anders te zeggen bij deze hoeveelheid water regelt je thermostaat kraan niet meer naar behoren en krijgt derhalve het water niet op de juiste temperatuur.

In jou situatie was het slimmer geweest om eerst na te gaan of wat je wilde lukte met deze kranen. Maar dat gaf ik reeds eerder aan een verkoper heb daar geen verstand van! Weet niet of je hebt aangegeven wat je wilde natuurlijk.

Helaas maar wat jij voor ogen had, met deze kranen gaat simpelweg niet. deze kranen zijn slechts geschikt voor of EEN handdouche of EEN hoofddouche.

dan heb ik je warmwater voorziening nog niet eens bekeken.

heb iets gevonden op de site van hun de Amice die kan leveren wat jij wilde.

mvg

John
 

Henkies

  • #22
Hi John, ik heb eindelijk tijd genomen om hier weer even in te duiken.

Laat ik voorop stellen dat mijn wens om beide koppen tegelijk te gebruiken duidelijk geweest moet zijn; dat is namelijk de reden dat ik een thermostaat + 2 stopkranen heb i.p.v. de meer gebruikelijke thermostaat + omstelknop. Het was mij echter niet bekend dat dit dusdanig kritisch kon zijn, laat staan dat een sanitairverkoper mij hierin onvolledig zou kunnen adviseren. Weer wat geleerd voor de volgende keer :)

Vergeef mij dat ik niet begrijp hoe het kan dat een thermostaatkraan onjuist zou gaan regelen. Ik zou verwachten dat de doorstroomtabel de fysieke maximale doorstroom toont, en dat er dus simpelweg niet meer door kán stromen. Kun je dit toelichten?

Ik heb namelijk ook een testje gedaan met beide kranen bijna dicht en daarmee zat de doorstroming dus flink onder de capaciteit van de thermostaatkraan. Dit gaaf geen significant verschil. Heb jij een idee hoe dit te verklaren is?


Hierbij de meetresultaten: het is dus duidelijk dat de oorzaak niet ligt bij de leiding in de muur zoals ik aanvankelijk dacht. Het moet dus duidelijk
Code:
                          Hand    Hoofd
Single                37.3	
Single                             37.4
Samen               35.8     38.3
Samen,              36.1     38.3
kranen half open
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
3
1
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu