2 douchekoppen/kranen maken

Robkuh84

  • #1
Hallo allemaal,

Over 3 maanden ontvang ik de sleutel van mijn nieuwe woning. Ik wil de gehele badkamer verbouwen en er een kamer bij betrekken. Hierdoor heb ik ruime voor een ruime inloopdouche. Hier zou ik graag 2 douchekoppen/kranen willen. Beide moeten los van elkaar te bedienen zijn en er moet natuurlijk voldoende water uit blijven komen als beide douches aanstaan. Ook is het niet e bedoeling dat de douches na 1 minuten koud zijn.

Nu is de vraag waar ik op moet letten bij het realiseren van bovenstaande. De woning heeft stadsverwarming.

Ik ben namelijk bang dat het niet zomaar een kwestie is van 2 douches ophangen en op de waterleiding aansluiten. Ik heb er verder totaal geen verstand van, dus ik hoop dat iemand mij in Jip en Janneke taal kan uitleggen wat er moet gebeuren om dit te kunnen realiseren.

Alvast bedankt !!!

Gr. Rob
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je aangeeft dat je er totaal geen verstand van hebt, ga je niet zelf aan zo'n grote klus beginnen. Vraag het dus aan de installateur die het moet gaan maken.

Waar je in ieder geval geen invloed (meer) op hebt:
- de capaciteit van de warmtewisselaar
- de leidingdiameter van de de wisselaar naar de badkamer.
 

Marcn88

  • #3
Ik zou is eerst nagaan wat de warmwatercapaciteit is van de warmteafleverset is dit een 8ltr per minuut kunt u het hele verhaal vergeten of je houdt 2 pisstraaltjes over bij het douchen tevens denk aan voldoende grote kw en ww toevoerleidingen houdt ook rekening met de afvoer 40mm is iig niet voldoende dit dient minimaal 50mm te zijn en zosnel mogelijk over naar 75mm
 

Robkuh84

  • #4
Bedankt voor jullie snelle reacties.
Zouden jullie kunnen aangeven wat de minimale vereiste zijn wat betreft de warmwatercapaciteit, toevoerleidingen en afvoer voor het realiseren van 2 goed werkende douchekoppen?

alvast bedankt!

Gr. Rob
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu