Telefoonkabels met verschillende kleuren erin

TeleMark

  • #1
Hallo,

Ik ben een klus analfabeet, en ik heb het volgende probleem. In de meterkast zit een telefoondraad, met kleurtjes blauw, rood, oranje en wit. Deze wil ik verbinden met een kabeltje waarin hele andere kleuren zitten, nl. zwart, geel groen en rood. Welke moet op welke?

Alvast bedankt
 

Ronald42

  • #2
De binnenkomende lijn zit op rood en blauw. Verder moet U het geheel zelf weten. Op het telefoon stopcontact sluit U alleen A & B aan (Bij voorkeur maar dat is niet verplicht of van invloed op het signaal) Rood op A en Blauw op B.
 

TeleMark

  • #3
Allereerst bedankt voor je snelle antwoord.
Ik heb het echter verkeerd uitgelegd. Laat ik mijn vraag anders stellen: Ik wil die rode, blauwe, witte en oranje draad in een jack prieken, die ik vervolgens in mijn combinatie-modem kan stoppen. In welk volgorde moet ik deze houden om contact te maken? Ik heb verschillende combinaties geprobeerd, maar nog geen toon gekregen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Rood en blauw in het midden dan moet het werken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Massieve draden in een plugje is vragen om problemen als je niet de juiste connector hebt.
Er bestaan nl. 2 soorten plugjes
  1. Voor soepele kabel daar zit als het ware en mesje aan die in de ader snijdt en zo kontakt maakt.
  2. Voor massieve kabel hier zitten een soort V vorkjes waar de ader binnenin geklemd wordt.
Nr 1 komt het meeste voor en daar moet je rekening mee houden, dat het kontakt niet zo heel goed kan zijn omdat het mesje langs de ader zal schampen. Vaak gaat het in het begin nog wel goed maar na een paar keer heen en weer te hebben gebogen krijg je losse kontakten.

Vandaar dat ik altijd adviseer, plaats een gewoon telefoon stopkontakt sluit hier de stugge adres op aan en gebruik een soepel telefoonsnoertje voor het aansluiten van de apparatuur.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu