Helaas is het niet mogelijk om vanaf deze foto's te bepalen wat voor schakeling er gebruikt wordt. IC's met 8 pootjes zijn er in 1000-en varianten met allerlei functies en jammer genoeg staat er geen typenummer op. Maar reken maar, dat de (beslist noodzakelijke) stroombegrenzing tbv. de LED lamp gedaan wordt door een of ander circuitje in dat IC.
Je zou kunnen meten hoeveel stroom er door de LED-lamp gaat en welke spanning eroverheen staat. En dan berekenen wat voor weerstand je in serie moet zetten voor een batterijspanning van 4,5 Volt. Bijv. voor een spanning van 3 V over de LED-lamp en een stroom erdoorheen van 50 mA zou je een weerstand nodig hebben van 1,5 V (de verschilspanning) gedeeld door 0,05 A = 30 Ohm. Waarbij het vermogen dat de weerstand op gaat nemen 0,050 x 1,5 = 0,075 Watt zou zijn, een kwart Watt weerstand zou volstaan.
Een praktische waarde voor de weerstand volgens E12 reeks zou dan 27 of 33 Ohm zijn.
Houd er wel rekening mee, dat de batterij erg snel leeg zal zijn, want 1 x vergeten de lamp uit te zetten, batterij leeg... Heeft de batterij(-combinatie) een capaciteit van 500 mAh, dan zal hij bij 50 mA 10 uur meegaan. Met een betere kwaliteit batterij gaat de zaak langer mee dan met een minder goede natuurlijk.
Het schema zou dan dit worden:
Het oorspronkelijke circuit wordt hiermee volledig buiten werking gezet.
Overigens is het handiger zo'n schakeling van een netadapter te voorzien...
Of een kant-en-klaar nachtlampje met LED te kopen, dat je in een stopcontact steekt.
PS. In serie geschakelde LED's kan ik me niet voorstellen. Eén witte LED heeft zonder meer al minstens 3 Volt nodig. Er bestaan natuurlijk circuitjes die spanning omhoog transformeren, maar daar zijn meer, wat grotere onderdelen voor nodig. Ik, denk dus dat indien er meerdere LEDs gebruikt worden, ze parallel zullen staan. Met als de schakeling fatsoenlijk uitgevoerd is elk een klein serieweerstandje, maar dat zal hier vast niet toegepast zijn.