Leggen van laminaat (op zolder) langs tegelvloer

Hamer

  • #1
Als vervolg op https://www.klusidee.nl/Forum/topic/maken-tussenwand-op-zolder.86703/ ga ik laminaat op zolder leggen. Ik vraag me 2 dingen af; 1) waar te beginnen met leggen; ik zou zeggen als je de trap opkomt meteen rechts langs de tegelvloer? en 2) alvorens ik een strip ga kopen voor de overgang tegelvloer <-> laminaat, moet ik hier spelingsruimte tussen laten ivm het uitzetten? (Geel wordt laminaat, tegelvoer dient voor de badkuip dus laat ik liggen)
 

Poster

  • #2
Voor laminaat "links boven" beginnen, anders kan u niet aansluiten, dus van links naar rechts werken.
 

Hamer

  • #3
Dank voor je snelle antwoord Poster, maar stel er komt een kwart plank laminaat langs de tegelvloer omdat het dan zo uitkomt. Is dat wel mooi? En die links kant en rechts kant; dat zijn geen muren. Daar komt zo'n schuifsysteem dus ik zou in principe in elk geval aan 1 zijde (stel de links kant) de planken laminaat heel laten en dan een lat maken als plint/muur waarop het schuifsysteem komt. Of beter van niet :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Aansluiting laminaat op tegels kan met een trapprofiel, zodat je speling onder het profiel kan maken.

Als daar aan de andere kant een wasmachine komt, waarom dan niet heel die hoek tegelen?

Meet eerst heel de ruimte op, om te kijken hoe het uitkomt. Net als met tegelen geen kleine strookjes toepassen, tenzij het echt niet anders kan. Maar dan doe je dat aan de kant dat het geen kwaad kan.
 

Hamer

  • #5
#1 de tegels liggen er al sinds koop huis;
#2 het wasmachine staat op een soort van vinyl die ik laat liggen. Staat achter een gordijn dat de schuine streep moet voorstellen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu