Tegels inloopdouche zonder breken?

Wichard8ma

  • #1
Voor mijn badkamer willen we een hoek met inloopdouche. Het mooist zou het zijn als dit lukt zonder tegels te moeten breken vanwege het afschot. Wie heeft een idee hoe groot de tegels kunnen zijn? 30x30? groter? kleiner?

En welk afschot zou benodigd zijn?

In bijgevoegd plaatje is het douchegedeelte rechtsonderin geplaatst. Qua afvoer denken we aan een standaard ronde afvoer op 15 cm uit de rechter onderhoek.

 

Remsey

  • #2
Neem een douchegoot in plaats van rond doucheputje, deze is tevens de afscheiding van inloopgedeelte en de rest van badkamer.

Zonder afschot zul je na het douchen wel met een vloerwisser even over de vloer moeten maar die gebruik ik sowieso na het douchen.

Over de tegels heen, mits geprimerd, kun je een zandcementlaag aanbrengen richting douchegoot en afschot realiseren als dit goed vlak is dan maakt het niet uit welk formaat tegel je gebruikt. Beter is een porcellenato tegel oftewel hoogste hardheid.
 

Wichard8ma

  • #3
Ik begrijp je niet helemaal.

Je adviseert geen afschot te nemen. En daarna wel afschot?

We zijn ook niet van plan om over de tegels een zc-vloer aan te leggen, want de betonvloer moet nog gestort worden.

Als ik een douchegoot halverwege de badkamer aanleg met afschot, is dit niet vlak want dan zitten er een aantal knikken in. Een douchegoot is bij ons ook niet van toepassing omdat we dan te weinig ruimte hebben onder de vloer voor de afvoer. Bovendien kan deze niet gesteld worden na het storten.

Maar als ik uitga van het doucheputje, is het dan te doen om over de hele badkamer afschot te hebben? Of alleen in het douchegedeelte.

@admin Hoe moet je plaatjes via klusidee plaatsen?
 

Remsey

  • #4
Laat je even voorlichten bij een badkamerzaak want douchegoten heb je ook met zij-uitvoer en plattere varianten. Als de vloer nog gestort moet worden dan maak je die geheel vlak en dan plaats je het scheidingsmuurtje, tussen het muurtje en de vaste wand realiseer je de afschot met ZC naar de eventuele douchegoot toe. Dan hoef je geen tegels te breken...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu