Tegels badkamer komen los

Weje

  • #1
We hebben een mooie nieuwe badkamer gemaakt en een inloopdouche. tot zo ver gaat alles goed :)
Echter de wandtegels van 30 bij 60 kwamen los van de muur, werden als het ware naar voren gedrukt. Commentaar van de specialist was lekke voegen!
Het zijn zgn. gecalibreerde tegels en met een smalle voeg van 1/1,5 mm. Die voeg zou dus niet geod zijn gemaakt, er was te weinig voegsel in gelopen, niet waterig genoeg gevoegd, dat schijnt bij deze tegels lastig te zijn. na het douchen gelijk vanaf het begin wel altijd even de tegels droogtrekken, gedaan dus.
Slechtzittende tegels weer losgehakt en nieuwe er weer in geplakt.
De muur waar de tegels opzitten(huis uit 1924) was gemaakt van zgn. Bims (poreuze betonsteen) die muur is met MP 75 glad gemaakt en toen zijn de tegels gelijmd met Schonox htl de 2e keer hebben we de voegen laten kitten ipv met voegsel af te voegen. Dit leek de deskundigen beter. Na een dag of 4 werd de onderste tegel die niet vervangen was alweer naar voren gedrukt en de voeg die daar nog in zat knapte(of in volgorde andersom). We hebben ook al gechecked of de koud en warm water leiding naar de douche thermostaat op die muur niet lekte.. Was prima afgekit en lekte niets.
Hoe nu verder, de naar voren komende tegel heb ik voorlopig met steinband van Kip maar ff afgeplakt maar dat was niet de bedoeling in deze nieuwe badkamer. Ik zal proberen straks even wat foto's erop te zetten. Wie weet raad. Groeten Wilfred :-|
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Heb je alles zelf gedaan, of laten doen?
 

Weje

  • #3
Hoi Peter, bedankt voor je snelle reactie.
Samen met een maat van me die vaker dit soort klussen doet het werk zelf gedaan.
Hij was dit probleem niet eerder tegengekomen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu