Advies vliesbehang over geglazuurde badkamer tegels

Klus-Tim

 • #1
Dag allen,
Ik ben momenteel bezig mijn badkamer renovatie voor te bereiden. Nu zit ik in een huurwoning waardoor ik niet al te veel geld en moeite wil investeren, maar wel mijn badkamer een nieuwe look wil geven.
Inmiddels alles al uitgewerkt behalve de muren. Ik wilde eigenlijk waterdicht vliesbehang proberen daar dit relatief goedkoop is en een heel andere look kan geven. Helaas bestaan de muren uit de standaard wit geglazuurde mosa tegeltjes, waar uiteraard niet direct over behangen kan worden. De tegels weghalen is niet echt een optie (veel werk om de lijmresten te verwijderen en de muren weer te herstellen).
Nu had ik dit enigszinds omslachtige idee om dit toch te realiseren:

Stap 1: Voegen opvullen
Stap 2: Tegels behandelen met Inno tegelprimer als hechtbrug
Stap 3: Wand schilderen met betonverf
Stap 4: Geschilderde wand behandelen met vliesbehang primer
Stap 5: Behangen

Zou dit technisch kunnen werken? Of is er een simpelere mogelijkheid om vliesbehang over mosa tegels te krijgen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Niet doen, het resultaat zal teleurstellend en niet duurzaam zijn. Verder ben je ook niet blij als je in de toekomst bij het verlaten van de woning de badkamer in oude staat moet herstellen. Het vervangen van tegels door vliesbehang zal niet als verbetering worden gezien door de huurbaas.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De lijm en het oppervlak krijgen het flink voor de kiezen. Waterdicht wil niet zeggen dampdicht dus de damp van het douchen gaat door het behang en wordt door de tegels geblokkeerd. De tegels zijn niet poreus je krijgt dus condenswater achter het behang.
   

  Klus-Tim

  • #4
  Bedankt ik zie er vanaf.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu