Badkamer tegels kitten ipv lijmen.

Erwin87

  • #1
Hallo mede klussers.
Ik zit een beetje in dubio om iets te willen proberen..
Momenteel ben ik een badkamer aan het verbouwen.
Alles is eruit gesloopt, muur verzet voor meer ruimte etc.
De vloer bestaat uit een balklaag met osb. Om leidingen kwijt te kunnen onder de vloer heb ik van sls en 40x40 balken haaks op de balken van de verdiepingsvloer een soort raamwerk gemaakt. Aan alle kanten geschroeft en zelfs met springen (120 kilo) schud er niets. Hieroverheen komt een zwaluwstaart beton vloer met lichtgewicht beton. Ik wilde de wanden maken van watervast osb (groene platen) zodat ik vlees heb om douchewand, meudel etc op vast te schroeven. Echter heb ik uit ervaring gehoord dat deze groene platen alsnog iets werken en de tegels los kunnen laten. Op mijn werk in de jachtbouw word verschrikkelijk veel gewerkt met Sikaflex. Deze kit is extreem veelzijdig en goed smeerbaar. Heeft iemand enig idee of het een goed idee zou zijn om met een lijmkam de groene osb platen volledig in te smeren/kammen met sikaflex en hierop de wand tegels te plakken. Het lijkt mij dat dit elke werking opvangt en het geheel meteen waterdicht maakt. Ik weet alleen niet of de tegels een dusdanige hechting hebben/houden en het over 10 jaar nog steeds perfect zit?
Is er iemand die dit al eens geprobeerd heeft?

Groeten,
Erwin.
 

Marcn88

  • #2
Waarom de wanden niet in ytong blokken optrekken?
 

Erwin87

  • #3
Het is allemaal houtskelet. Als ik ytong ervoor zet heb ik redlijk ruimte verlies. En als ik de wand vervang voor ytong word het een hele operatie ivm dragende constructie en een stevige rechte fundatie maken om de onderste laag ytong op te lijmen. Ik zat ook al te denken om bv eerst een laag groen osb te nemen en daar overheen groen gips.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou nooit hout of gips produkten in een badkamer of douche verwerken, er zijn alternatieven in de vorm van o.a. deze platen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Groene gipsplaten worden wel vaker gebruikt. Als ze al werken, dan is dat echt niet zodanig dat tegels los komen.

Volledig kitten (ook de naden tussen tegels?) zou vast wel kunnen, maar ik denk dat het een duur geintje gaat worden. Waarom zo moeilijk doen terwijl er een beproefde methode is?

Er is sowiezo altijd een waterdichte laag eronder nodig in de waterbelaste wanden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu