Badkamer, gipswand met twee lagen tegels verwijderen

Antoine71

  • #1
Een deel van mijn badkamer heeft gipswanden met hierop reeds twee lagen tegels. Een derde laag tegelen spreekt me niet zo aan en wil dus de bestaande tegels verwijderen. Over mijn gipswand maak ik geen illussies, die gaat er aan. Maar ik wil graag wel de andere kant van de gipswand heel houden (stucwerk). Hoe kan ik deze klus het beste aanpakken, is een multitool met segmentschijf iets? met een slijpschijf? Idee is om tussen staanders dan stroken uit te zagen en dan op profielen zo voorzichtig mogelijk de laatste stukjes eraf te krijgen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Is het dan geen dubbele gipswand?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Gipsblokken of gipsplaten?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Als je de bovenste strook tegels incl gipsplaat weg haalt tik je voorzichtig een koevoet tussen staanders en gips+2 tegellagen. Tot je een stuk los hebt en deze met de hand en beleid los trekken van de muur. De gipsplaat schroeven blijven waarschijnlijk in het hout zitten deze kun je later verwijderen. Inzagen frezen geeft een hoop stof. Met beleid breken heb je hier niet veel last van.
 

Antoine71

  • #5
Ronny,

ja, dubbele gipswand met metalen profiel ertussen
 

Antoine71

  • #6
StucDennis,

Het is een metal stud wand. Blijft bovenstaand verhaal dan geldig? welk gereedschap dan voor de bovenste laag compleet weg te halen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Als je de gipslaag weghaalt dan kan je er toch gewoon een nieuwe laag tegenaan schroeven.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Dacht zelf aan bovenste laag tegels met beitel voorzichtig weg staan tot op gips. Gips laag met multitool inzagen over gehele breedte en gips verwijderen. Daarna voorzichtig los wrikken naar beneden met koevoet. Denk wanneer je dit met beleid doet de metalstud niet veel mee gebeurd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu