Alternatieven voor tegels in badkamer (wandpanelen?)

Tony21938

  • #1
Goedemiddag forumleden,

Binnenkort verhuizen wij naar een nieuwe woning. Hier willen wij de badkamer moderniseren. Alles blijft op dezelfde plek, maar wij willen zaken als de kranen, het bad en de uitstraling vervangen. We gaan leidingwerk, etc. niet verplaatsen, er is al genoeg te verbouwen aan het huis dus we hopen met de badkamer snel klaar te zijn.

Wat zijn jullie ervaringen met wandpanelen als alternatief voor tegels? Ik zie op veel websites dat er flexibele, lichte panelen te koop zijn die redelijk eenvoudig met montagekit te bevestigen zijn op een bestaande tegelmuur.

Is dit naar jullie mening eenvoudig zelf te plaatsen en geeft dit de badkamer een 'goedkope' uitstraling of is de kwaliteit van deze panelen zo goed dat het verschil niet te zien is?

Alvast bedankt voor jullie klusadvies!
 

Jeff123

  • #2
Ik heb eens een muurtje in de badkamer gedaan met deze plastic wandpanelen (geen leidingwerk had ik op dat stuk).
Uit ervaring kan ik zeggen dat het systeem goed bedacht is.
Je maakt een soort van raamwerk waar je de wandpanelen als een soort laminaat in klikt.
(je hebt hier ook hoekstukken voor)

Doordat je met (montage) kit werkt moet je vrij zeker zijn van je snijkunsten bij de laatste plaat van één kant anders kiert dit ten opzichte van je raamwerk / afdeklat en je wil geen vocht achter de platen en je tegels .

Zelf heb ik van die High Tack kit gebruikt, en dat zat muurvast erna.

Voordeel is dat je snel kan werken, nadeel is dat wanneer er water er tegen aan komt je overduidelijk hoort dat het een kunststof is.

Volgens mij heb je veel montage filmpjes op internet staan voor dit soort wandpanelen overigens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu