Tegelrooster douchegoot monteren

Kluskoppel

 • #1
We hebben een Easydrain Compact Tile. Dit is een douchegoot waarbij het afdekrooster niet metaal met gaatjes is, maar een uitsparing bevat waar je dan een stuk tegel in plaatst. Het idee is dan dat de goot daardoor optisch wegvalt ten opzichte van de vloer.

We zitten nu een beetje met de montage. Ik heb de tegel met kunststof opvulblokjes op juiste hoogte gesteld (gelijk aan de tegels rondom de goot, zodat je je tenen niet stoot), maar zitten nu met de bevestiging/afwerking.

Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik dacht eraan om de tegel en de opvulblokjes vast te kitten met high-tack en het dunne voegje tussen de twee tegels even te voegen. Maar dan? Hoe zorg ik dat er geen water onder de tegel komt? Randje rondom tussen tegel en metalen bakje afkitten met siliconenkit?

Er heeft al eerder een tegel in gezeten, maar die lag toen op de bodem van het 'bakje'.. Hierdoor lag hij te laag en bleef er water in liggen, met viezigheid en kalk tot gevolg.

goot1_.jpeg goot2.jpeg goot3.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kluskoppel

  • #2
  Niemand?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Inderdaad de voegen afkitten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu