Tegelen over tegels

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #21
Allemaal leuk voor een klusje thuis, maar ga maar eens aan klanten die een nieuwe badkamer willen uitleggen dat je dan meteen alle binnenmuren op de verdieping voor ze sloopt en opnieuw opbouwt...
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
Als je ze een gat laat boren in zo'n wand dan snappen ze meteen waarom je met dat voorstel komt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #23
Bij ons is de tussenmuur tussen de (nogal kleine) badkamer en de overloop van de eerste etage inderdaad van bims.
Aan die tussenmuur is de trap naar zolder bevestigd (die pas later dan bij de bouw aangebracht is).
Ik moet er niet aan denken wat er allemaal bij zou komen kijken, als ik die muur destijds (ca 1998), bij het opknappen van de badkamer gesloopt zou hebben en er een nieuwe tussenwand had moeten plaatsen. Dan had ook het hele trapgat opnieuw gestuukt moeten worden en hoe ik als amateur dan die zijwangen van de trap weer had moeten bevestigen?

Verwijderen van de oude tegels in specie was even uitkijken wat je doet, maar véél minder werk dan de muur slopen en opnieuw opbouwen (is destijds niet eens in mijn gedachten opgekomen). Glad laten stuken (het enige dat ik niet zelf heb gedaan) en opnieuw betegeld, zit nog steeds zoals ik het bedoeld had.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #24
Ik heb dat dus wel gedaan en het was wel wat werk maar ben er maar wat blij mee (was ook om de badkamer 15 cm groter te krijgen zodat er een 90 cm douchebak in kon ipv. een 80 cm)
Maar we zijn nu aan het bedenken hoe het kan zijn maar TS kan best al gewoon normale wanden hebben waar dit probleem helemaal niet speelt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu