Te kleine diameter afvoer in vloer ingestort

Johan73

  • #1
Hallo,

Bij ons nieuwbouwhuis (projectbouw) laten we de badkamer en het toilet casco opleveren. Van het begin af aan gevraagd wat voor diameter het standaard leidingwerk heeft, antwoord 110 mm.
Nu is in de badkamervloer toch een 75mm ingestort, dus onvoldoende voor toilet. De vloer is een breedplaatvloer met een totale dikte van 23cm. Deze leiding ligt op de schil, onder de randwapening en gaat ook langs de wapening van het trapgat omlaag...

De aannemer komt binnenkort met een voorstel mo het aan te passen en heeft een tweetal opties.
Wat zijn volgens jullie de mogelijkheden, hoe denken jullie dat het opgelost (zou moeten) worden?
 

Droid

  • #2
Afhankelijk van je indeling zou je wellicht het toilet bij een koof kunnen plaatsen waar de standleiding in zit. Verder moeilijk te zeggen zonder verdere info.

Wacht eerst het voorstel af van je aannemer... wellicht heeft hij een mooie oplossing.
 

Johan73

  • #3
De standleiding loopt helaas niet in een lijn omhoog. Deze loopt door de vloer horizontaal naar de hoek waar een koof komt. Het is niet mogelijk om op de plaats waar deze door de vloer gaat een koof te maken, dit is namelijk in het midden van een muur en ook nog vlak langs de deur. Ik vraag het bovenstaande om te horen wat voor ideeën andere hiervoor hebben.
 

Droid

  • #4
Je kunt geen leiding meer in de vloer maken, dus zal je recht naar beneden moeten ergens. En dan zal je op de begane grond een koof moeten maken.

e.e.a. afhankelijk van indeling.
 

MvanV

  • #5
Makkelijk en weinig inrgijpend: Je kan ook een vergruizer installeren, (bijvoorbeeld sanibroyeur), dan kan het op een dunnere leiding ook.
En dan daarnaast een tegemoetkoming vragen. Bepaald meerwerk gratis of een bedrag wat minder is dan de zaak echt herstellen, maar voor jullie toch recht doet aan de verminderde mogelijkheden. Bijvoorbeel 3000 euro ofzo.

Dat doet de aannemer waarschijnlijk ook veel liever dan gaan lopen slopen en herbouwen.
 

Jeffrey cv

  • #6
Ik zou persoonlijk niet zomaar ergens mee akkoord gaan.

Voor een toilet heb je op zijn minst 90 mm nodig en het liefste 110.

Een vermaler achter je wc zal je later altijd storen, ze zijn duur maken veel lawaai en kans op storingen. Hoop dat je eea zwart op wit hebt.

Zal de vloer laten open halen en die leiding er laten in maken. Lijkt ingrijpend, maar denk dat je spijt krijgt van een schade vergoeding...

Succes
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
De standaard standleiding in nieuwbouw is inderdaad 110 mm
Van daaruit wordt er met 75 mm verder gegaan in de vloeren.
Daarna gaat er 40 mm in de muren.
 

Kaajee

  • #8
Dit laatste suggereert dat de aannemer het juist wél goed gedaan heeft.
@Peter schrijft: "Van daaruit wordt er met 75 mm verder gegaan in de vloeren" en dat is precies wat er gedaan is volgens mij.
Ik snap het alleen niet, als ze standaard 75mm over de grond leggen zou dat inhouden dat je nooit een toilet elders kunt plaatsen behalve meteen in de buurt van je standleiding.
 

Johan73

  • #9
Nu nog even de terugkoppeling.

Eerst wilde de aannemer er niet aan om de leiding in de vloer te vervangen, oplossing was een boring met een koof horizontaal langs een muur door de badkamer om de leiding op de goede plaats te krijgen. Hier niet mee akkoord gegaan en ook het contrast tussen de totale aankoopprijs en het goed leggen van deze leiding, en de kosten welke hier mee verbonden zijn. (als men het in een keer goed had gedaan...) aangehaald.
Na een week intern beraad met o.a. de constructeur wordt de leiding in de vloer uiteindelijk opgezocht en vervangen.
 

Hordi015

  • #10
Ik heb momenteel een toilet(tijdelijk)op 40mm. aangesloten en dat werkt prima. echter een nadel,en dat is volgens mij ook de reden voor minimaal 110 mm., bij doortrekken zuigt het afvoerwater een vacuüm waardoor de zwanenhals in de pot soms open word gezogen,en dat gaat stinken
 

Kaajee

  • #11
En wat wil je nou zeggen met dit bericht?
Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden om te suggereren dat je een toilet op 40mm kunt aansluiten. Hooguit als je alleen plast en geen papier gebruikt, voor de rest is het vragen om ellende; vroeg of laat.
 

Tiho

  • #12
@hordi015 vergeet vast te vermelden dat je hem eerst in stukjes van drie cm behoort te snijden :mrgreen:
 

Hordi015

  • #13
Kaajee schreef:
En wat wil je nou zeggen met dit bericht?
Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden om te suggereren dat je een toilet op 40mm kunt aansluiten. Hooguit als je alleen plast en geen papier gebruikt, voor de rest is het vragen om ellende; vroeg of laat.
dat je minstens 110 mm. moet gebruiken wil je geen ellende krijgen :?
 

Kaajee

  • #14
Hordi015 schreef:
......en dat werkt prima. echter een nadel,en dat is volgens mij ook de reden voor minimaal 110 mm.....
Met als enige door jouw genoemde nadeel dat je pot leeggezogen wordt en je stank hebt? lijkt me niet.......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Lijkt me niet zinvol met dit topic door te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu