Piepkleine badkamer

Zakraket

  • #1
Voor ons tuinhuis wil ik een hele kleine badkamer maken. Initieel was het de bedoeling dat er alleen een (klein) toilet zou komen, maar bij nader inzien willen we er toch ook een douche in (wordt ook gastenverblijf/kantoor)

De ruimte die ik wil gebruiken is ongeveer 1x1,1m; dat betekent dat wanneer je de douche gebruikt, het toilet ook nat wordt. Dat lijkt me geen enkel probleem, behalve misschien de drukplaat; die is natuurlijk niet waterdicht. Ik zou de plaat zelf rondom kunnen afkitten, maar de knop kan eventueel water doorlaten.
Zijn er ook waterdichte drukplaten?

Het wordt dus eigenlijk een badkamer zoals je die ook in een camper/caravan heb zeg maar, iets groter.

Zelfde met de deur: de deur zal nat worden. Op zich kan goed aflakken met een 2k lak denk ik voldoende zijn om de deur zelf te beschermen, maar hoe voorkomen ik dat er water langs de deur gaat, of onderaan de deur blijft hangen (onderzijde van de deur nat = vrijwel zeker problemen), via het kozijn etc

MIsschien toch maar een douchegordijntje? De ruimte is de klein voor een doucheruit/cabine

Iemand tips? Ik zoek eigenlijk naar oplossingen uit de tinyhouse scene :) maar kan niet echt een specifiek tinyhouse forum vinden
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #2
Ik zou toch eens kijken naar oplossingen in de camperbouw.
 

Co Online

  • #3
idd camperbouw heeft genoeg badkamers kleiner dan 1m3, maar als je met douchegordijn soort van 70x70 halfronde douchecabine maakt in de hoek, maar de ronding wat minder rond maakt en dan in de andere hoek een verkorte wc zet 20cm van de wand, dan komt ie denk ik precies tegen het douchegordijn. Als je dan naar wc gaat, moet gordijn open en als je doucht het gordijn dicht. Ik weet alleen niet of gordijn dan teveel naar je toekomt met douchen. Ik heb beetje getekend wat ik bedoel, verhoudingen kloppen niet helemaal denk, maar gaat om t idee. Deur moet dan natuurlijk wel naar buiten open gaan.

mini-badkamer.jpg
 

Zakraket

  • #4
verwarming en een wastafel komen er niet. Tandenpoetsen kan in het keukentje. Qua indeling gaat het wel lukken, vermoedelijk met een gordijntje dat voor de deur langs gaat. Zit ik alleen nog met water dat op de drukknop komt. Misschien kan ik met plexiglas of zo een klein afdakje rond de knop maken.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
In de basis goed te doen waarom geen hoekfonteintje er in dat nog prima in die maat
zorg voor een waterdichte toiletrol houder waterdichte spoelknoppen zijn geen enkel probleem
kan ook gewoon een sensor zijn zoals je tegenwoordig veel in openbare gebouwen ziet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu